2024-02-06 1002 Peržiūros

Užgavėnių proga Klaipėda, Palanga bei Šventoji kviečia visus, pavasario išsiilgusius, triukšmingai palydėti žiemą iš kiemo! Kviečiame nepraleisti progos ir linksmai atšvęsti artėjantį pavasarį.

Klaipėdoje

Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į nuotaikingą, aktyvią ir triukšmingą šventę – Užgavėnes – vasario 11 d. 14 val. Teatro aikštėje.

Šiais metais miestelėnai ir svečiai bus pakviesti į vestuvinių paslaugų mugę „Viskas ženatvei“. Bus pristatyti vyraujančios vestuvinių paslaugų ir madų tendencijos. Šventės metu bus verdamas klaipėdietiškas šiupinys, kepami kvapnūs Užgavėnių blynai, siūlomi gardūs gėrimai. Persirengėliai kvies išbandyti naujausias vestuvines paslaugas ir pasiruošti „Ženatvei“ – susirišti vestuvinę puokštę, pasinaudoti visažo paslaugomis, išsirinkti muzikantus, o gal, net žaibiškai sumainyti žiedus šurmulingos mugės sūkuryje! Stebėsime Kanapinio ir Lašininio varžytuves dėl nuotakos rankos, kartu su More sudegs ir metų negandos.

Užgavėnių nuotaiką kurs vilniečių Folk’n’Roll eksperimentinis muzikinis projektas – grupė „Robaksai” ir persirengėliai iš Žemaitijos – folkloro ansamblis „Platelē“.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami atvykti su Užgavėnių kaukėmis ir įsilieti į siautulingos šventės veiksmus kartu su velniais, raganomis, giltinėmis, arkliais, ožiais, gervėmis, meškomis, užsieniečiais, ubagais, daktarais, vestuvininkais ir kitais personažais.

Šventės organizatorius – Klaipėdos etnokultūros centras.

Palangoje

Palangiškiai šiais metais pasninką pradės anksti. Nuo vasario 9 d. valgysime tik stintas, dėl to ir Morynę deginsime sekmadienį, vasario 11 d.

Sekmadienis, 11 d.
15.00 val. – Morynės ir persirengėlių eisena nuo centrinės aikštės iki jūros.
16.00 val. – Kanapinio ir Lašininio kova prie tilto. Ten ir sudeginsim Morynę!

Antradienis, 13 d.
Persirengėlių siautynės mieste.
18.00 val. – Užgavėnių šokiai Palangos kurhauze (Grafų Tiškevičių al. 1, Palanga). Bilietas į šokius – Užgavėnių kaukė! Gražiausias apdovanosime! Pasiimkite persiauti šokiams batus!

Vasario 1 d. – kovo 1 d. (visą mėnesį):
Aleksandro Jakšto Užgavėnių kaukių paroda „Kas bočelių sumanyta“ (Miniatiūrų mini galerija, Vytauto g. 110, Palanga).

Šventojoje

Sekmadienis, 11 d.
12.00 val. – Morynės kelionė po Šventąją.
12.30 val. – Šposai ir šokiai (Šventosios pėsčiųjų aikštė, Topolių g. 4, Palanga). Kaukių apžvalga, blynų čempionatas, Kanapinio ir Lašininio kova. Atsineškite savo blynus ir kitus pavaišinkite ! Galbūt jūsiškiai bus skanesni!
13.30 val. – Morynės išlydėtuvės į Palangą.