2022-01-31 645 Peržiūros

Jau šį penktadienį duris atvers ilgai lauktas prancūziško kino festivalis „Žiemos akcentai“, kuriame išvysite romantiškas meilės istorijas, komedijas bei dramas apie įvairius gyvenimiškus pasirinkimus. Kviečiame į gyvybe ir tvirtumu dvelkiančius filmus bei dalijamės jų aprašymais ir repertuaru.

02.05

16:30 „Žmogus iš Rio“

Tai nuotykinė komedija, kurioje pasakojama apie su savo mylimąja sužadėtine Paryžiuje nekantraujantį susitikti karį. Vietoj romantiškų vestuvių vaikinas tampa partnerės pagrobimo liudininku. Kaip viskas vyks toliau? Nuostabi veiksmo ir nuotykių kupiną istorija.

19:00 „Tralialia“

Paslapties šydu apdengta istorija, pasakojanti apie keturiasdešimtmetį muzikantą, kuris Paryžiuje sutinka merginą, o gal nesutinka? Praeities kartėlis, neišsipildžiusios svajonės ir nenuspėjama fantazija – visa tai pamatysite muzikinėje komedijoje.

02.06

15:00 „Žudikų kupė“

Kriminalinė drama, kurios veiksmas vyksta traukinio vagone. Jame randamas visai gyvybės ženklų nerodantis keleivės kūnas. Ar pavyks išsiaiškinti nusikaltėlį?

17:00 „Įsimylėjusi Anais“

Romantinė komedija pasakojanti apie trisdešimtmetę merginą, kurios žavesys tiesiog pakeri knygų leidėją. Tačiau viskas pakrypsta kita linkme ir atsiranda meilės trikampis.

02.09

18:30 „Vasara Korsikoje“

Veiksmas vyksta Korsikos saloje, kurioje netyla pašnekesiai ir krykštaujantys vaikų balsai, tačiau įstabūs gamtos vaizdai nepadeda užglaistyti praeities randų.

02.10

20:00 „Sudie, kvailiai!“

Sulaukusi 43 metų Siuzė sužino, kad serga nepagydoma liga ir jai liko gyventi vos keli mėnesiai. Moteris ryžtasi surasti prieš daugelį metų įvaikinti atiduotą sūnų. Ar jai pavyks?

18:00 „Tereza Raken“

Našlaitė Tereza ištekinama už ligoto pusbrolio. Mergina netikėjai sutinka Laureną, kuris ją labai sužavi ir leidžia patikėti, kad meilė tiesiog ranka pasiekiama, tačiau baimė, mirtis ir šantažas istoriją pripildo išbandymų virtine. Plačiau apie filmą: http://www.ziemosekranai.lt/speaker/tereza-raken/

02.13

15:00 „Tiesiog juodas“

Darbo neturintis aktorius sugalvoja surengti pirmąjį didelį juodaodžių protestą Prancūzijoje. Ar jam pavyks?

17:00 „Istorija apie meilę ir aistrą“

Romantinė drama pasakoja apie drovų 18 metų Achmedą, kuris universitete sutinka tik ką į Prancūziją atvykusią tunisietę. Emocinių nusivylimų, pirmųjų meilės pamokų ir neramių dvejonių istorija atskleis, ar jaunuoliui pavyks atsispirti bundantiems jausmams.

Repertuaras: http://www.ziemosekranai.lt/kaunas/#1513543379677-cafaf239-305e

Filmų aprašymai: http://www.ziemosekranai.lt/filmai/