2024-10-31 5513 Peržiūros

Tikriausiai dažnas iš mūsų vaikystėje mėgome virtinukus iš varškės. Vieni juos vadino, briedžiukais, kiti ežiukais, vieni darydavo spygliukus, kiti formuodavo paprasčiausius kukuliukus. Tad šiandieną kviečiame nusikelti į vaikystę ir išsivirti minkštučių varškės virtinukų.

Jums reikės:

• 2 pak. varškės (360 g);
• 50 g cukraus;
• 320 g kvietinių miltų;
• 2 vnt. kiaušinių;
• žiupsnelio druskos;
• žiupsnelio kepimo miltelių.

Gaminimo eiga

• Kiaušinius, cukrų ir druską šakute išplakite iki putų.
• Į kiaušinio plakinį sudėkite varškę ir viską gerai pertrinkite šakute.
• Toliau suberkite nesijotus miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išminkykite bei leiskite tešlai pailsėti 15 min.
• Metas formuoti virtinius. Paimkite gabalėlį tešlos, suvyniokite jį į centimetro storio ritinį ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
• Į puodą pripilkite vandens, įberkite šiek tiek druskos ir palaukite, kol vanduo užvirs. Vandeniui užvirus suberkite virtinius, palaukite, kol vanduo dar kartą užvirs ir virkite 5 min.

Patarimai

• Prie virtinių pasigaminkite grietinės ir sviesto padažą arba tiesiog pagardinkite juos ruduoju cukrumi.
• Norint virtiniams padaryti „spygliukus“, reikės burokinės tarkos ir šiek tiek kantrybės. Pasiimkite gabalėlį tešlos, suformuokite rutuliuką ir tada švelniai jį perbraukite per burokinės tarkos vidinę pusę.

Štai ir viskas. Skanaus!