Gerai subalansuota augalinės kilmės produktų dieta gali būti labai naudinga mūsų organizmui, svarbu užtikrinti pakankamus visų svarbiausių maistinių medžiagų kiekius. Veganiškas maistas dažnai asocijuojasi tik su daržovių valgymų, tačiau norime parodyti, kad augalinė mityba gali būti pilnavertė ir labai skani, tad dalinamės veganiškų mėsainių receptu.
Jums reikės:
• 100 g pievagrybių
• 2 vnt. mėsainių bandelių
• 2 vnt. sojų maltinių
• 2 vnt. pomidorų
• 1 vnt. avokadų
• 1 vnt. agurkų
• 2 v. š. humuso
• 1 šlakelis alyvuogių aliejaus
• 1 žiupsnelis druskos
• 1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
• 1 pundelis salotų
• 2 v. š. padažo (siūlome augalinį „Naturli“ „Créme fresh“)
Paruošimo eiga:
- Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite šlakelį aliejaus. Suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite, kol suminkštės ir šiek tiek apskrus. Išimkite iš keptuvės, pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų.
- Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šlakelį alyvuogių aliejaus. Sudėkite sojų maltinius. Vadovaudamiesi instrukcija ant pakuotės, kepkite juos iš abiejų pusių po maždaug 5 minutes, kol iškeps ir gardžiai apskrus. Išimkite iš keptuvės į lėkštę.
- Bandeles trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
- Apatinę bandelių pusę aptepkite humusu, ant jo dėkite kelis šviežių salotų lapus, o ant salotos paskleiskite keptus pievagrybius. Ant viršaus dėkite keptą sojų maltinuką. Avokadą supjaustykite riekelėmis ir paskleiskite jas ant maltinuko. Apšlakstykite šaukštu ar dviem šaukštais „Créme fresh“ padažo. Ant viršaus dėkite porą pomidoro griežinėlių, agurko riekelių. Užvožkite viršutinę bandelės dalį.
Skanaus!