2023-10-03 812 Peržiūros

Operatyviai reaguoja iškilus problemoms daugiabutyje, rodo iniciatyvą ir neatidėlioja sprendimų vėlesniam laikui. Taip vilnietė Laima įvertino jos namą administruojančios įmonės „Mano BŪSTO“ klientų atstovo pagalbą, kurios sulaukė jos rūsį ištikus nuotekų avarijai.

„Fekalijos plaukė, baisu kas dėjosi rūsyje. Avarinę tarnybą kvietėme gal kokius keturis ar penkis kartus. Avarinė atvažiuoja, sutvarko ir viskas, bet gerai tik tam momentui. Po to ir vėl tokia pati avarija, ir vėl kviečiam tarnybą į pagalbą. Po to pasipylė fekalijos po visą rūsį… Tada jau ne tik aš, ir kiti kaimynai sujudo. Skambinu namo vadybininkui ir sakau: „Spręskime problemą, kiek galime kviesti avarinę“, – pasakoja moteris.

Jos namas yra trijų laiptinių, o rūsį užliejo kaimynų, kurie gyvena vienoje jų. Tuo tarpu kitų dviejų laiptinių gyventojai teigė, kad jų nelabai domina šios problemos, nes su jų turtu esą nėra susijusios.

„Mūsų namo administratorius organizavo namo gyventojų susirinkimą, vykusį po darbo valandų. Vėliau trise – su kaimyne ir vadybininku – ėjome po butus. Raginome žmones pasirašyti ir imtis remonto darbų, kurie buvo būtini siekiant užkirsti kelią avarijoms. Rinkome kartu parašus, vadybininkas daug ką padėjo“, – prisimena Laima.

Vilnietės namas penkiaaukštis, iš viso 60 butų, tad reikėjo bent 31 parašą surinkti – 51 procentą visų butų savininkų.

„Surinkus parašus, labai greitai buvo sutvarkytas nuotekų vamzdynas. Po to, jau išsprendus šią kanalizacijos problemą, išplovus rūsį, analogiška bėda išlindo kitoje vietoje. Vėl namo administratorius ėmėsi spręsti ir padėjo išspręsti. Po to savo iniciatyva skambino ir domėjosi, rūpinosi ar tikrai viskas gerai“, – pasakoja vilnietė.

Ji džiaugiasi, kad jos namą prižiūrintis specialistas ne tik padėjo tvarkyti rūsio patalpas, bet ir randa laiko pasidomėti, ar daugiabučio gyventoja nesusiduria su naujais rūpesčiais.