2024-02-06 3943 Peržiūros

Jau kitą savaitę mūsų laukia Užgavėnės, kurių metu vysime žiemą iš kiemo ir lauksime taip išsiilgto pavasario! Šios šventės proga kviečiame pernelyg nesibaiminti nei kiaušinių, nei miltų, nei cukraus, nei riebalų ir išsikepti skaniausių blynų ir blynelių. Dalinamės blynų receptais!

Čirviniai blynai

Jums reikės:

  • 120 g sviesto;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 3 vnt. kiaušinių;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 300 g kvietinių miltų;
  • 300 ml pieno (apytikriai).

Paruošimo eiga:

  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
  2. Sviestą ištirpiname ir paliekame atvėsti. Įmaišome į kiaušinių masę. Supilame pieną, išmaišome.
  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Dalimis beriame į kiaušinių masę, vis permaišant. Tešla turi gautis grietinės tirštumo. Jeigu būtų skystesnės, įdėkite dar truputį miltų. O jeigu tirštesnė, įpilkite truputį pieno.
  4. Gerai įkaitiname čirvinių blynų keptuvę, patepame ją sviestu ir kepame iš tešlos blynus. Skanaus!

Bulviniai blynai

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių;
  • 1 vnt. kiaušinių;
  • 1 vnt. svogūnų;
  • 1 v. š. miltų;
  • pagal skonį druskos;
  • pagal poreikį aliejaus.

Paruošimo eiga:

  1. Bulves nuplauti ir nuskusti.
  2. Bulves ir svogūną smulkiai sutarkuoti. Įmušti kiaušinį, berti miltus, pagardinti druska ir išmaišyti.
  3. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Į keptuvę dėti po šaukštą tešlos kiekvienam blyneliui. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Lietiniai blynai su varške, obuoliais ir cinamonu

Jums reikės:
TEŠLAI:

  • 450 ml pieno;
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 3 v. š. aliejaus;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 1 žiupsnelis druskos.

ĮDARUI:

  • 200 g varškės;
  • 1 vnt. obuolių;
  • 0.5 a. š. cinamono.

PABARSTYMUI:

  • Šiek tiek cukraus pudros.

Paruošimo eiga:

  1. Lietiniams kiaušinius lengvai paplakti su aliejumi, cukrumi, druska, pienu. Suberti miltus ir išmaišyti, kad neliktų sausų gumulėlių. Palikti pusvalandį pastovėti.
  2. Iš tešlos, ant vidutinės kaitros, be papildomų riebalų kepti lietinius blynus – kai viršutinė pusė apdžius, apversti ir minutėlę pakepti.
  3. Įdarui varškę sutrinti su cukrumi. Obuolį supjaustyti smulkiais kubeliais, dėti prie varškės, berti cinamoną ir maišyti.
  4. Į kiekvienos blyno vidurį paskirstyti įdaro, užlankstyti kraštus. Sudėti į kepimo formą ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
  5. Iškepus pabarstyti cukraus pudra. Tiekti su obuolių džemu.

Moliūgų blyneliai

Jums reikės:

  • 400 g moliūgų tyrės;
  • 300 g kvietinių miltų;
  • 1 vnt. kiaušinių;
  • 60 g cukraus;
  • 1 žiupsnelis druskos.

KEPIMUI:

  • Pagal poreikį aliejaus.

PABARSTYMUI:

  • 2 v. š. cukraus;
  • 2 v. š. malto cinamono.

Paruošimo eiga:

  1. Į dubenį dėti moliūgų tyrę, berti druską, cukrų, įmušti kiaušinį, berti miltus, viską gerai išmaišyti.
  2. Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, dėti po gerą šaukštą paruoštos masės, formuoti blynelius ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.
  3. Į dubenėlį berti cukrų, cinamoną ir išmaišyti, dar karštus blynelius apvolioti šiame mišinyje, kad apliptų. Galima ir tiesiog pabarstyti, jei skubate arba tiekti be šio apibarstymo, nes labai gardu ir be to.

Šokoladiniai blynai

Jums reikės:

  • 1 puodelio miltų (puodelis 236 ml);
  • 2 v. š. kakavos miltelių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 puodelio pieno;
  • 3 v. š. cukraus;
  • 85 g šokolado gabalėlių;
  • 3 v. š. aliejaus.

Paruošimo eiga:

  1. Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, kakava ir cukrumi. Per vidurį padarome duobutę, įmušame kiaušinį, supilame pieną ir aliejų. Viską išsukame iki vientisos masės ir įmaišome šokoladą.
  2. Keptuvę gerai įkaitiname, temperatūrą sumažiname iki vidutinės ir šaukštu liejame blynelius. Kai paviršiuje pasirodo burbuliukai, blynelius apverčiame ir dar pakepame iš kitos pusės.
  3. Jei jūsų keptuvė linkusi viską prisvilinti, įpilkite papildomą šaukštą aliejaus.