Slyvos – nuostabios kepinių gardintojos. Kol šviežių slyvų sezonas nesibaigė, pasilepinkite kvapniu ir aromatingu trupininiu pyragu prie kavos ar arbatos!
Jums reikės:
TEŠLAI:
• 450 g kvietinių miltų
• 200 g sviesto (šalto)
• 150 g cukraus (arba pagal skonį)
• 1 vnt. kiaušinių (didelio)
• 2 v. š. grietinės (ar graikiško jogurto)
• 1 a. š. kepimo miltelių
• 1 a. š. vanilinio cukraus
ĮDARUI:
• 400 g slyvų (galima keisti abrikosais, persikais, nektarinais)
Paruošimo eiga:
- Į dubenį įsijojame miltus su kepimo milteliais, beriame cukrų ir vanilinį cukrų. Įmušame kiaušinį ir sudedame gabalėliais pjaustytą šaltą (būtinai!) sviestą ir grietinę. Visą mišinį triname pirštais, kol susiformuos stambūs trupiniai.
- Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliuką ir supjaustome skiltelėmis.
- Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, suberiame du trečdalius tešlos, paspaudžiant delnais suformuojame pagrindą ir kraštelius. Ant viršaus sudėliojame slyvas ir viršų pabarstome likusiais tešlos trupiniais.
- Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 – 40 minučių. Iškepusį atvėsinti kambario temperatūroje.
- Pyragą galite patiekti su vaniliniais ledais.
Skanaus!