2022-06-21 3732 Peržiūros

Chia sėklos, lietuviškai vadinamos ispaninių šalavijų sėklomis, jau keletą metų karaliauja pasaulio maisto tendencijų viršūnėse. Vienas populiariausių chia sėklų receptų yra chia pudingas, kuris yra ne tik labai skanus, bet ir sveikas. Kviečiame išbandyti!

Jums reikės:

1 SLUOKSNIS:
• 170 g braškių
• 0,5 vnt. žaliųjų citrinų (arba ketvirčio paprastos citrinos)
• 1 v. š. klevų sirupo (ar medaus ar kitokio saldiklio)

2 SLUOKSNIS:
• 250 g braškių
• 250 ml augalinio pieno (1 stiklinė)
• 6 v. š. chia sėklų
• 2 v. š. klevų sirupo (ar medaus ar kitokio saldiklio)
• 1 a. š. vanilės ekstrakto

3 SLUOKSNIS:
• 250 ml augalinio pieno (1 stiklinė)
• 250 g kokosų gėrimo (tiršto, bent 17% riebumo)
• 6 v. š. chia sėklų
• 1 a. š. vanilės ekstrakto

VIRŠUI:
• 125 ml kokosų kremo
• šiek tiek braškių (trintų ir paprastų)
• šiek tiek pistacijų (arba migdolų ar kitokių riešutų)

Paruošimo eiga:

  1. Paruoškite braškinį chia sėklų sluoksnį: braškes elektriniu smulkintuvu sutrinkite iki vientisos tyrės.
  2. Didesniame dubenyje sumaišykite trintas braškes, mėgstamą augalinį pieną, sėklas, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie 15 minučių, tuomet išmaišykite, uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent kelias valandas ar per naktį, kol chia sėklos išbrinks ir pudingas sutirštės.
  3. Paruoškite kokosinį chia sėklų sluoksnį: atidarę kokosų gėrimo skardinę, šaukštu nusemkite pusę stiklinės tiršto kokosų kremo nuo skardinės viršaus. Sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu ir dėkite į šaldytuvą – šio kremo prireiks vėliau, sluoksniuojant desertą.
  4. Skardinėje likusį kokosų gėrimą, augalinį pieną, chia sėklas ir vanilės ekstraktą sumaišykite dubenyje. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie 15 minučių, tuomet permaišykite, uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent kelias valandas ar per naktį, kol chia sėklos išbrinks ir pudingas sutirštės.
  5. Paruoškite braškių sluoksnį: braškes elektriniu smulkintuvu sutrinkite su citrinų sultimis ir klevų sirupu. Jei mėgstate, galite tyrėje palikti stambesnių gabalėlių.
  6. Susluoksniuokite: į stiklines paskirstykite po porą šaukštų trintų braškių. Ant viršaus paskirstykite braškinį chia sėklų pudingą, ant šio viršaus – kokosinį pudingą.
  7. Atidėtą kokosų kremą išplakite šluotele iki purumo. Po 1-2 šaukštus dėkite ant susluoksniuoto pudingo viršaus.
  8. Papuoškite trintomis ir šviežiomis braškėmis, smulkintais pistacijų riešutais. Patiekite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Skanaus!