Sausio 13-osios proga šį kartą siūlome pasigaminti sūrį su trispalvę primenančiais želė gabaliukais. Lengvai ir greitai pagaminamas saldėsis puikiai tiks tiek pusryčių stalui, tiek desertui.
Jums reikės:
• 150 ml vandens;
• 3 v. š. želatinos;
• 1 a. š. cukraus arba vanilinio cukraus;
• 3 pak. geltonos, žalios ir raudonos spalvos želės;
• 200 g saldinto kondensuoto pieno;
• 250 g grietinės;
• 500 g liesos varškės.
Paruošimo eiga
• Pasiruoškite želė taip, kaip nurodyta ant pakuotės, tik pilkite mažiau vandens, kad želė gautųsi tvirtesnė. Sustingusią želę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
• Želatiną supilkite į vandenį ir palaukite apie 30 minučių, kol ji išbrinks. Išbrinkusią želatiną kartu su indeliu pašildykite vandens vonelėje, kad ji taptų vientisa, skysta mase ir galiausiai ją atvėsinkite.
• Į dubenį suberkite varškę, įdėkite grietinės ir viską gerai, iki purios masės, išmaišykite su rankiniu smulkintuvu.
• Į varškės ir grietinės masę suberkite cukrų, supilkite saldintą kondensuotą pieną, viską gerai išplakite ir galiausiai supilkite jau atvėsusią želatiną bei dar kartą viską išmaišykite.
• Į formą sluoksniais dėkite sūrį ir želės gabalėsius bei viską palikite sustingti per naktį.
Skanaus!