2024-09-03 2309 Peržiūros

Jau visai netrukus, rugsėjo 7 d., 12 val., Rusnėje, 16-ąjį kartą vyks Žuvienės virimo čempionatas. Atvykusių laukia ne tik gausybė žuvienių, bet ir ypatingos staigmenos.

Žuvienė – tradicinė pamario gyventojų sriuba, kurią mėgsta ir suaugę, ir vaikai. Šiai sriubai paruošti dažnai naudojami karšiai, ešeriai, kuojos, raudės ar gružliai. Žinoma, žuvienėje yra ir šiek tiek daržovių, tokių kaip morkos, bulvės, pastarnokai, salierų gumbai, porai, cukinijos arba moliūgai.

Žuvienės virimo čempionato pavadinimas kalba pats už save. Iš visos Lietuvos sugūžėję dalyviai ir šį kartą planuoja išvirti net 4 tonas žuvienės. Daugiau nei pusšimtis komandų kvies šventės svečius ragauti jų regionui būdingų žuvienės skonių, dalinsis receptais, patarimais ir tradicijomis.

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiais, atvykstančių į šventę lauks ir daugiabučių namų administratoriaus „Mano Būstas Vakarai“ komanda, kuri kvies paragauti slaptais ingredientais pagardintos žuvienės. Čia veiks ir Žuvienės paštas, tad atvykę galės išsiųsti atvirlaiškį savo artimiesiems į bet kurį pasaulio kampelį. „Mano Būstas Vakarai“ paruošę ypatingų siurprizų, tad atvykite ir sužinosite, kokių gi.