2024-04-23 2611 Peržiūros

Pats metas išsivirti šiltos, sielą sušildysiančios sriubos. Azijos spalvų įkvėptas receptas nepaliks abejingų, o daržovių gausybė paįvairins mitybą.

Jums reikės:

• 1 vidutinio dydžio morkos;
• 1 raudonosios paprikos;
• 1 vidutinio dydžio svogūno;
• 1 žaliosios citrinos;
• 3 česnako skiltelių;
• 5 cm ilgio imbiero šaknies;
• 100 g enoki grybų;
• jūros dumblių traškučių;
• 200 g ryžių makaronų;
• 300 g šilkinio tofu;
• skardinės riebaus kokosų pieno;
• 1 l vandens;
• 5 v. š. šviesios miso pastos;
• druskos pagal skonį;
• svogūnų laiškų papuošimui.

Gaminimo eiga

• Šiaudeliais supjaustykite morkas ir paprikas.
• Puode, kuriame virsite sriubą, įpilkite aliejaus ir pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus, išspaustas česnako skilteles ir tarkuotą imbierą.
• Į puodą suberkite pjaustytus grybus, morkas, paprikas, viską dar šiek tiek apkepkite, tuomet suberkite makaronus ir užpilkite verdančiu vandeniu.
• Atskirame dubenyje įdėkite miso pastą, įpilkite šiek tiek karšto vandens ir viską gerai išmaišykite, o gautą masę supilkite į puodą, kuriame jau verda sriuba.
• Po kelių minučių supilkite kokosų pieną, įberkite druskos ir pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.
• Sriubai užvirus išjunkite kaitrą, pilkite ją į dubenėlius, įdėkite kubeliais pjaustytus tofu gabalėlius, pabarstykite svogūnų laiškais ir šalia patiekite su jūros dumblių traškučiais.

Skanaus!

Patarimai

• Vietoj enoki grybų galite naudoti ruduosius pievagrybius arba shiitake grybus.
• Vietoj tofu išbandykite derinį su marinuotu tofu arba krevetėmis.