2022-08-18 7094 Peržiūros

Įpusėjęs rugpjūtis džiugina staiga sunokusiais pomidorais. Vietoj jau pabodusių konservų, siūlome pasigaminti nuostabiai skanų ir lengvai pagaminamą pomidorų padažą, kuriuo džiaugtis galėsite visą žiemą!

Jums reikės:
• 3 kg pomidorų
• 500 g raudonosios paprikos (galima nedėti arba keisti morkomis, cukinijomis, salierais)
• 500 g svogūnų
• 150 ml obuolių acto (arba 100 ml paprasto 9% acto)
• 100 g cukraus
• 1 galva česnako
• 2 v. š. druskos
• 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
• 1 a. š. maltos kalendros
• 1 a. š. džiovintų bazilikų
• 1 a. š. cinamono (galima ir nedėti)

Paruošimo eiga:

  1. Pomidorus, paprikas ir svogūnus susmulkinti virtuviniu kombainu. Galima ir permalti mėsmale arba tiesiog smulkiai supjaustyti, bet elektrinis smulkintuvas greičiausia.
  2. Visą masę suversti į puodą. Tuomet įdėti cukrų, druską, prieskonius (išskyrus česnaką) ir palikti užvirti. Vėliau sumažinti ugnį ir virti atidengtu puodu ant nedidelės ugnies vis pamaišant apie 1 valandą, iki dalis skysčio nugaruoja ir padažas sutirštėja.
  3. Tada įspausti česnaką, supilti actą ir dar keletą minučių pavirti.
  4. Karštą padažą supilstyti į iškaitintus stiklainiukus (padažą iškarto galima supilti į stiklainius, arba dar sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės, jog būtų glotnios, vientisos tekstūros) uždaryti steriliais, sandariais dangteliais ir leisti atvėsti.

Patarimas:
• Tiek cukraus, tiek acto kiekį galite drąsiai koreguoti pagal savo skonį, tiesiog ragaudami padažą – iš pradžių jų galite dėti mažiau, o į virimo pabaigą tiesiog pareguliuokite.