
Coleslaw – tai klasikinės amerikietiškos salotos, kurios pamėgtos ir Lietuvoje. Jos puikiai tinka prie grilio patiekalų, sumuštinių ar kaip lengvas garnyras. Šios salotos išsiskiria gaivumu, traškumu ir lengvu saldžiarūgščiu skoniu – verta išbandyti!
Ingredientai
- 1/2 vidutinio baltagalvio arba raudongūžio kopūsto
- 1 nedidelė morka
- 1/2 mažo raudonojo svogūno (nebūtina)
- 3 šaukštai majonezo
- 1 šaukštas obuolių acto (arba citrinos sulčių)
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (geltonųjų arba Dižono)
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimo eiga
- Kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais.
- Morką sutarkuokite stambia tarka.
- Jei naudojate svogūną – jį supjaustykite labai plonais griežinėliais.
- Atskirame dubenėlyje sumaišykite majonezą, actą, garstyčias, cukrų, druską ir pipirus.
- Padažą supilkite ant daržovių ir viską gerai išmaišykite.
- Salotas geriausia palaikyti šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susimaišytų.
Patarimas: jei norite lengvesnės versijos – dalį majonezo pakeiskite natūraliu jogurtu.
Šios salotos – puikus pasirinkimas ieškantiems greito, gardaus ir universalaus patiekalo vasaros pietums ar vakarienei.