2025-06-25 79 Peržiūros

Coleslaw – tai klasikinės amerikietiškos salotos, kurios pamėgtos ir Lietuvoje. Jos puikiai tinka prie grilio patiekalų, sumuštinių ar kaip lengvas garnyras. Šios salotos išsiskiria gaivumu, traškumu ir lengvu saldžiarūgščiu skoniu – verta išbandyti! 

Ingredientai 

  • 1/2 vidutinio baltagalvio arba raudongūžio kopūsto 
  • 1 nedidelė morka 
  • 1/2 mažo raudonojo svogūno (nebūtina) 
  • 3 šaukštai majonezo 
  • 1 šaukštas obuolių acto (arba citrinos sulčių) 
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (geltonųjų arba Dižono) 
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus 
  • Druska ir pipirai pagal skonį 

Gaminimo eiga 

  1. Kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais. 
  1. Morką sutarkuokite stambia tarka. 
  1. Jei naudojate svogūną – jį supjaustykite labai plonais griežinėliais. 
  1. Atskirame dubenėlyje sumaišykite majonezą, actą, garstyčias, cukrų, druską ir pipirus. 
  1. Padažą supilkite ant daržovių ir viską gerai išmaišykite. 
  1. Salotas geriausia palaikyti šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susimaišytų. 

Patarimas: jei norite lengvesnės versijos – dalį majonezo pakeiskite natūraliu jogurtu. 

Šios salotos – puikus pasirinkimas ieškantiems greito, gardaus ir universalaus patiekalo vasaros pietums ar vakarienei.