Praūžus „Eurovizijai“, kuri vyko nuostabiame Italijos mieste Turine, kviečiame pasimėgauti vienu populiariausiu itališku vištienos troškiniu. Jį pagaminti užtruks vos 20 minučių.
Jums reikės:
• 800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (arba šviežių pomidorų)
• 200 g vyšninių pomidorų (galima keisti paprastais pomidorais)
• 700 g vištų blauzdelių (6-8)
• 250 g pievagrybių
• 150 ml raudono vyno (galima nedėti)
• 100 g juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
• 1 vnt. morkų (vidutinio dydžio)
• 1 vnt. raudonosios paprikos (nedidelės)
• 1 vnt. geltonosios paprikos (nedidelės)
• 1 vnt. svogūnų (vidutinio dydžio)
• 1 vnt. aitriosios paprikos (jei mėgstate aitriau)
• 6 skiltelių česnako
• 5 vnt. čiobrelių šakelių
• 2 v. š. pomidorų pastos
• 1 a. š. džiovintų petražolių
• 1 a. š. džiovinto raudonėlio
• 1 a. š. džiovintų bazilikų
Paruošimo eiga:
- Vištieną nuplauname, nusausiname, pagal skonį įtriname druska bei pipirais.
- Raudoną ir geltoną paprikas supjaustome kubeliais, o pievagrybius, aitriąją papriką ir morkas – riekelėmis.
- Gilioje troškinimui skirtoje keptuvėje (arba storadugniame puode) įkaitiname šiek tiek aliejaus ir apkepame smulkiai supjaustytą svogūną iki suminkštės ir bus skaidrus.
- Dedame smulkiai kapotą česnaką ir maišydami kepame dar 30 sekundžių.
- Dedame paprikas, morkas, pievagrybius ir džiovintas prieskonines žoleles. Kepame apie 5 minutes ant vidutinės kaitros, kol daržovės pradės minkštėti.
- Pastumiame daržoves į kraštus, įpilame dar šiek tiek aliejaus ir apkepame vištieną iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį. Jeigu keptuvėje mažai vietos, vištieną apkepkite atskirame inde ir tada sudėkite prie daržovių.
- Pilame vyną ir kaitiname ant silpnos ugnies 5-6 minutes.
- Dedame smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, vyšninius pomidorus (jeigu didesni – galima juos perpjauti pusiau). Jeigu naudotumėte šviežius pomidorus, juos pirmiausia nulupkite (įpjaukite galus kryžiuku, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite minutę – odelės atšoks) ir susmulkinkite.
- Uždengiame dangčiu ir troškiname apie 30-40 minučių ant silpnos kaitros. Nepamirškite karts nuo karto pamaišyti.
- Dedame alyvuoges, čiobrelį (vieną šakelę galite atsidėti papuošimui) ir troškiname dar 10 minučių.
- Paragaujame, pagardiname druska ir pipirais, jeigu reikia.
- Patiekdami galime dar pagardinti šviežiomis petražolėmis ir čiobrelio šakele.
- Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru – tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona.
Patarimas:
Šiam troškiniui galite naudoti ir kitokias vištienos dalis – sparnelius, krūtinėlę, ketvirčius.
Skanaus!