
Kai voveraites iš miško visi pintinėm tempia, vėliau verda, kepa, marinuoja ir dar lieka, tikime, kad gali pritrūkti fantazijos, ką gi dar pasigaminti. Tad šį kartą dalijamės itališkų bulvių virtinių receptu, kuriam ypatingo skonio suteiks mūsų lietuviškos voveraitės.
Jums reikės:
- 500 g itališkų bulvinių virtinių gnocchi;
- 300 g voveraičių;
- 1 vnt. svogūno;
- 2 vnt. česnakų skiltelių;
- 200 ml riebios grietinėlės;
- 150 ml sultinio;
- druskos ir pipirų;
- itališko kietojo Parmigiano-Reggiano sūrio;
- alyvuogių aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga
- Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, berkite smulkintus svogūnus, česnakus ir viską pakepinkite kelias minutes.
- Tuomet į keptuvę berkite plautas voveraites ir kartu su svogūnais bei česnakais pakepinkite tol, kol iš voveraičių išsiskirs ir nugaruos beveik visas vanduo.
- Dabar metas pilti grietinėlę, sultinį ir paskaninti druska bei pipirais, o kai viskas užvirs, suberti itališkus virtinukus ir ant mažos ugnies patroškinti apie 5 min.
- Kai virtinukai suminkštėja belieka ant viršaus patarkuoti itališko kietojo sūrio ir mėgautis itališkai lietuviška vakariene.
Skanaus!