Šaltais rudens vakarais jus tikrai sušildys gardus jautienos troškinys, tad nieko nelaukite, atsiverskite receptą ir pasigaminkite jaukią vakarienę.
Jums reikės:
• 500 g jautienos nugarinės;
• 1 vidutinio dydžio svogūno;
• 3 vidutinio dydžio morkų;
• 3 skiltelių česnako;
• 5 vidutinio dydžio bulvių;
• rozmarino šakelės;
• 2 lauro lapų;
• 4 v. š. miltų;
• 3 v. š. pomidorų pastos;
• 500 ml naminio mėsos ar daržovių sultinio;
• 100 ml raudono vyno;
• druskos ir pipirų pagal skonį;
• aliejaus arba sviesto kepimui.
Gaminimo eiga
- Jautieną supjaustykite 1 cm storio gabalėliais, pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite juos tol, kol gražiai apskrunda.
- Dabar eilė daržovėms. Keptuvėje kelias minutes apkepinkite svogūnų ir morkų griežinėlius, išspauskite česnako skilteles. Kai daržovės šiek tiek suminkštėja, jas suberkite į puodą, kuriame virs troškinys. Taip pat suberkite ir miltus, viską gerai išmaišę supilkite pomidorų pastą, vyną ir viską pakaitinkite ant didesnės kaitros, kad vyne esantis alkoholis išgaruotų.
- Dabar į puodą supilkite sultinį, suberkite jautienos gabalėlius, lauro lapus, įdėkite rozmarino šakelę, o kai viskas užvirs, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir viską troškinkite apie 1,5 val. uždarę puodą dangčiu.
- Po 1,5 val. į puodą suberkite 2 cm storio kubeliais pjaustytas bulves ir viską dar patroškinkite apie 1 val., tik šį kartą jau su atidarytu dangčiu.
Skanaus!
Patarimai
• Jautieną kepkite taip, kad gabalėliai nesiliestų vienas prie kito, tada ji taps minkšta.
• Troškinį galite valgyti ir su bulvių koše ar ryžiais, tada nereiks atlikti 4 žingsnio, o jautiena bus ir taip minkšta.
• Troškinį galite pagardinti natūraliu jogurtu ar grietine, o taip pat ir jūsų mėgstamais žalumynais.
• Raudonojo vyno galite ir nenaudoti jį pakeitę daržovių ar mėsos sultiniu.