2023-11-21 2534 Peržiūros

Šaltais rudens vakarais jus tikrai sušildys gardus jautienos troškinys, tad nieko nelaukite, atsiverskite receptą ir pasigaminkite jaukią vakarienę.

Jums reikės:

• 500 g jautienos nugarinės;
• 1 vidutinio dydžio svogūno;
• 3 vidutinio dydžio morkų;
• 3 skiltelių česnako;
• 5 vidutinio dydžio bulvių;
• rozmarino šakelės;
• 2 lauro lapų;
• 4 v. š. miltų;
• 3 v. š. pomidorų pastos;
• 500 ml naminio mėsos ar daržovių sultinio;
• 100 ml raudono vyno;
• druskos ir pipirų pagal skonį;
• aliejaus arba sviesto kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Jautieną supjaustykite 1 cm storio gabalėliais, pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite juos tol, kol gražiai apskrunda.
  2. Dabar eilė daržovėms. Keptuvėje kelias minutes apkepinkite svogūnų ir morkų griežinėlius, išspauskite česnako skilteles. Kai daržovės šiek tiek suminkštėja, jas suberkite į puodą, kuriame virs troškinys. Taip pat suberkite ir miltus, viską gerai išmaišę supilkite pomidorų pastą, vyną ir viską pakaitinkite ant didesnės kaitros, kad vyne esantis alkoholis išgaruotų.
  3. Dabar į puodą supilkite sultinį, suberkite jautienos gabalėlius, lauro lapus, įdėkite rozmarino šakelę, o kai viskas užvirs, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir viską troškinkite apie 1,5 val. uždarę puodą dangčiu.
  4. Po 1,5 val. į puodą suberkite 2 cm storio kubeliais pjaustytas bulves ir viską dar patroškinkite apie 1 val., tik šį kartą jau su atidarytu dangčiu.

Skanaus!

Patarimai

• Jautieną kepkite taip, kad gabalėliai nesiliestų vienas prie kito, tada ji taps minkšta.
• Troškinį galite valgyti ir su bulvių koše ar ryžiais, tada nereiks atlikti 4 žingsnio, o jautiena bus ir taip minkšta.
• Troškinį galite pagardinti natūraliu jogurtu ar grietine, o taip pat ir jūsų mėgstamais žalumynais.
• Raudonojo vyno galite ir nenaudoti jį pakeitę daržovių ar mėsos sultiniu.