2025-11-28 68 Peržiūros

Jau ruošiate kalėdinio stalo valgiaraštį ir šiais metais norite kažko ypatingo? Siūlome išmėginti burokėliuose marinuotos lašišos receptą. Ji ne tik taps stalo pažiba, bet ir patiks net patiems išrankiausiems valgytojams. 

Jums reikės: 

  • 500 g šviežios lašišos filė, 
  • 300 g virtų burokėlių, 
  • 100 g rupios druskos, 
  • 20 g cukraus, 
  • 1 vnt. citrinos, 
  • 2 a. š. krienų, 
  • 50 ml degtinės, 
  • 30 g krapų. 

Paruošimo eiga 

  • Lašišą nuplaukite, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir nupjaukite odelę. 
  • Sutarkuokite burokėlius stambia tarka, užpilkite degtine ir citrinos sultimis, suberkite druską, cukrų ir viską gerai išmaišykite. 
  • Stiklinio indo apačią išklokite pusės burokėlių mišiniu ir ant viršaus dėkite lašišą. 
  • Lašišos viršų aptepkite krienais, užklokite likusiu burokėlių mišiniu ir apibarstykite stambiai kapotais krapais. 
  • Indą su lašiša uždenkite folija, prislėkite kuo nors sunkiu ir laikykite šaldytuve tris paras. Kartą per dieną atsargiai nupilkite susidariusį skystį ir indą vėl uždenkite folija. 
  • Po trijų parų nuo lašišos nuimkite burokėlius, perliekite šaltu vandeniu, atsargiai nusausinkite ir supjaustę plonais griežinėliais puoškite kalėdinio stalo užkandžius. 

Gražių artėjančių švenčių!