
Jau visai netrukus, rugsėjo 6 d. Rusnės saloje 17-ąjį kartą vyks Žuvienės virimo čempionatas. Atvykusių laukia ne tik gausybė žuvienių, bet ir ypatingos staigmenos.
Žuvienė – tradicinė pamario gyventojų sriuba, kurią mėgsta ir suaugę, ir vaikai. Šiai sriubai paruošti dažnai naudojami karšiai, ešeriai, kuojos, raudės ar gružliai. Žinoma, žuvienėje yra ir šiek tiek daržovių, tokių kaip morkos, bulvės, pastarnokai, salierų gumbai, porai, cukinijos arba moliūgai.
Žuvienės virimo čempionato pavadinimas kalba pats už save. Iš visos Lietuvos sugūžėję daugiau nei pusšimtis dalyvių tradiciškai Katilų alėjoje planuoja išvirti net 4 tonas žuvienės.
Šis renginys – tai savotiškos vėjo, vandens ir žuvienės bičiulystės pamaldos po atviru dangumi, su įsimintinomis akimirkomis, edukacijomis, koncertais ir daugybe prizų. Žuvienės virimo čempionato metu Rusnė tampa tikru žuvienės uostamiesčiu, su prie krantinių besišvartuojančiais laivais, tarsi tikra žuvienės pirklių gildijos svajonių sala.
Tarp gausybės dalyvių tradiciškai atvykstančių į šventę lauks ir daugiabučių namų administratoriaus „Mano Būstas Vakarai“ komanda su slaptais ingredientais gardinta žuviene ir prizais siurprizais.