2025-06-10 126 Peržiūros
keptas baklazanas

Ieškote gardaus ir lengvo vasaros užkandžio stovyklaujant? Išbandykite šį nepaprastai paprastą receptą. 

Reikės: 
1 baklažano 
Šiek tiek druskos 
Duonos 

Gaminimas: 
Baklažaną nuplaukite ir įdėkite tiesiai į laužo žarijas. Kepkite apie 25–30 minučių, retkarčiais pavartydami. Pabadykite peiliu – iškepęs turėtų būti minkštutėlis. Ištraukę, perpjaukite per pusę ir pabarstykite druska. Valgykite dar karštą – skanu su šviežia duona! 

Iškeptą baklažaną galite panaudoti ir vėliau: jis tinka troškiniams, salotoms ar kaip pagardas prie kitų patiekalų. 

Puikiai tinka vakarojimui prie laužo – be rūpesčių, be indų ir be jokio streso.