2024-09-12 459 Peržiūros

Siekdama užtikrinti gyventojų ir jų turto saugumą bei atsižvelgdama į priešgaisrinės saugos specialistų rekomendacijas, bendrovė „Mano BŪSTAS“ Vilniuje pradeda vykdyti prižiūrimų daugiabučių namų priešgaisrinės saugos ir elektros sistemų prevenciją. Taip įmonė stengsis apsaugoti gyventojus nuo galimų nelaimių ir didelių nuostolių.

Bendrovė nuodugniai tikrins bendrojo naudojimo patalpose esančias elektros sistemas, o taip pat įvertins, ar laiptinėse, rūsiuose bei koridoriuose nėra daiktų, kurie galėtų trukdyti evakuacijai kilus gaisrui.

Tikrins, tvarkys, patars

Remiantis priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo departamento duomenimis, Lietuvoje gyvenamosios paskirties pastatuose kasmet vidutiniškai kyla daugiau nei 600 gaisrų. Suprasdamas, kaip svarbu įsivertinti gaisro rizikas ir laiku imtis prevencinių priemonių, „Mano BŪSTAS“ savo prižiūrimuose daugiabučiuose Vilniuje pradeda masiškai vykdyti prevencinius priešgaisrinės saugos darbus.

Siekdama užtikrinti gyventojų saugumą, bendrovė tikrins elektros sistemas, bendrojo naudojimo patalpas ir įvertins, ar jose nėra daiktų, kurie galėtų trukdyti evakuacijai kilus gaisrui.

Įmonės specialistai ne tik atliks patikrinimus, bet ir operatyviai pašalins aptiktus gedimus bei defektus, kurie gali kelti pavojų. Be to, bendrovės atstovai bendradarbiaus su daugiabučių gyventojais, patars, kaip geriausiai pasirūpinti priešgaisrine sauga ir imtis būtinų prevencijos priemonių.

Gyventojų saugumas – svarbiausia

„Gyventojų saugumas mums yra svarbiausias prioritetas, todėl kartu su specialistais siekiame užtikrinti, kad visi daugiabučių namai atitiktų aukščiausius saugumo standartus. Raginame gyventojus bendradarbiauti ir prisidėti prie šios iniciatyvos, kad būtų išvengta nelaimių“, – teigia „Mano BŪSTO“ atstovė Eglė Šlajūtė.

Jos teigimu, nuolatinių apžiūrų metu per mėnesį planuojama patikrinti iki 200 daugiabučių namų. Patikrų metu bus tikrinamos gaisrinės saugos sistemos, evakuacijos keliai, išėjimai, avariniai išėjimai, bendrojo naudojimo laiptinės, koridoriai, balkonai. Įmonės atstovai taip pat stebės, ar avariniuose išėjimuose bei rūsiuose nėra laikomos degios medžiagos ir daiktai.

Ne mažiau dėmesio bus skiriama bendrojo naudojimo elektros instaliacijai bei elektros įrenginiams. Specialistai nuodugniai įvertins, ar jie yra tvarkingi bei eksploatuojami pagal gamintojo instrukcijose nustatytus gaisrinės saugos reikalavimus.

Siūlys efektyvius sprendimus

Siekiant maksimalaus efektyvumo, „Mano BŪSTAS“ aktyviai bendraus su daugiabučių gyventojais. Po kiekvieno patikrinimo bus pateikiami išsamūs ataskaitų rezultatai, apžvelgiami rasti trūkumai ir pasiūlomi sprendimai.

„Priešgaisrinė sauga yra gyvybiškai svarbus aspektas, kurio negalima ignoruoti. Mūsų tikslas – ne tik nustatyti galimas rizikas, bet ir nedelsiant imtis veiksmų jas pašalinti. Tik bendradarbiaudami su gyventojais galime užtikrinti, kad jų gyvenamoji aplinka bus saugi“, – pabrėžė E.Šlajūtė.

„Mano BŪSTO“ specialistai stebėseną vykdys tiek senos, tiek naujos statybos daugiabučiuose. Pastaruosiuose bus tikrinama, ar veikia čia esantys dūmų detektoriai, gesintuvai ir gesinimo sistemos, bus atliekamas jų patikrinimas ir, esant būtinybei, atnaujinimas ar remontas. Specialistai sieks užtikrinti, kad visos priemonės būtų veikiančios ir paruoštos naudoti bet kuriuo metu.