
Kas gali būti geriau už burnoje tirpstančius, purius ir lengvai pagaminamus blynelius? Dalijamės tokių blynų receptu ir kviečiame jį išbandyti.
Jums reikės:
- 4 v. š. cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 400 ml riebaus kefyro;
- 80 g sviesto;
- 200 g miltų;
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo;
- 2 a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos;
- aliejaus kepimui.
Paruošimo eiga
- Puode ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
- Dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų iki suputojimo.
- Į kiaušinių ir cukraus plakinį po truputėlį pilkite praaušusį sviestą, kefyrą ir viską gerai išmaišykite.
- Į tešlą supilkite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir viską palengva išmaišykite. Labai svarbu, kad nepermaišytumėte tešlos, kitaip blyneliai nesigaus purūs.
- Įkaitinę keptuvę ant vidutinės kaitros įpilkite aliejų ir dėkite tešlą formuodami blynelius.
Štai ir viskas!
Patarimai
- Kefyrą naudokite kambario temperatūros.
- Nepermaišykite tešlos, ji turi būti labai tiršta.
- Tešla bus su matomais gabaliukais. Neišsigąskite, ji ir turi tokia būti, kad blynai būtų purūs.