Artėjant šiltiems orams reikia nepamiršti gerti daug skysčių ir vengti alkoholio. Geriausia alternatyva – gaivūs gėrimai. Ar žinojote, kad nealkoholinius kokteilius galima pasigaminti lengvai namuose? „Kalba vilniečiai“ pateikia keletą receptų. Išbandykite juos ir atraskite naujus skonius!
Saldu ir rūgštu: ananasų ir žaliosios citrinos nealkoholinis kokteilis
Jums reikės:
• ¾ stiklinės šviesaus arba kvietinio nealkoholinio alaus,
• 1 stiklinės ananasų sulčių,
• 1 žaliosios citrinos,
• saldaus sirupo.
Į ananasų sultis supilkite nealkoholinį alų ir išspaustas žaliosios citrinos sultis. Viską išmaišykite. Norėdami pasaldinti gėrimą, įpilkite bet kokio saldaus sirupo (pavyzdžiui, agavų sirupo).
Geltonasis saulėlydis
Jums reikės:
• 0,5 puodelio apelsinų sulčių,
• 1 puodelio gazuoto mineralinio vandens,
• kelių gabaliukų kapotų braškių,
• ledo gabalėlių (arba grūsto ledo).
Ledą sudėkite į taurę. Tada supilkite apelsinų sultis ir įpilkite mineralinio vandens. Pridėkite braškių ir pamaišykite. Papuoškite mėtų lapeliais.
Nealkoholinis braškių šampanas
Jums reikės:
• braškių šerbeto,
• nealkoholinio putojančio vyno,
• pjaustytų šviežių braškių stiklinei papuošti.
Į stiklinę įdėkite kelis braškių šerbeto šaukštus ir užpilkite atšaldytu nealkoholiniu putojančiu vynu, įmeskite kelis griežinėlius pjaustytų šviežių braškių. Serviruodami kokteilį nepamirškite stiklinės papuošti šviežiomis braškių skiltelėmis.
Citrinų ir mėtų bučinys
Jums reikės:
• 6 citrinų,
• 250 ml vandens,
• 100 g. cukraus,
• kelių saujų mėtų lapelių.
Į elektrinį maišytuvą supilkite vandenį, sudėkite mėtų lapelius, išspaustas citrinų sultis, cukrų ir plakite, kol mėtų lapeliai bus beveik visiškai sukapoti. Paruoštą kokteilį maždaug 1 val. palaikykite šaldytuve. Puoškite mėtų lapeliais.
Bananinė „Pinakolada“
Jums reikės:
• 2 gerai prinokusių bananų,
• puodelio nulupto ir supjaustyto ananaso,
• kelių skiltelių ananaso kokteiliui papuošti,
• puodelio ananasų sulčių,
• pusės puodelio kokosų pieno,
• kelių ledo kubelių.
Į indą sudėkite pjaustytus bananus ir kitus ingredientus: ananaso gabaliukus, ledukus. Supilkite ananasų sultis ir kokosų pieną. Viską gerai sutrinkite trintuvu. Masę supilstykite į taures. Gėrimų taures papuoškite ananaso skiltelėmis.
Skanaus!