O gal šiais metais išsikepkite kūčiukų patys? Dalijamės receptu, kuris padės pasigaminti ir traškius, ir minkštus, o skonis – nepakartojamas.
Jums reikės:
• 400 g kvietinių miltų;
• 10 g šviežių mielių;
• 3 v. š. aguonų;
• 30 g cukraus;
• 3 v. š. aliejaus;
• 250 ml pieno;
• žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga
- Mieles gerai ištrinkite su cukrumi, kol šiek tiek suputos ir taps vientisa mase.
- Šiek tiek pašildykite pieną (iki 40 °C), supilkite į jį mieles, 200 g miltų ir viską gerai išminkykite. Gautos tešlos viršų apibarstykite miltais, uždenkite rankšluostėliu, padėkite šiltoje vietoje ir laukite, kol pakils.
- Kai tešla pakils, tuomet supilkite likusius miltus, aguonas, aliejų ir druską. Gerai išminkytos tešlos viršų vėl pabarstykite miltais, uždengti rankšluostėliu, padėkite šiltoje vietoje ir palaukite, kol tešla dar kartą pakils.
- Tešlai vėl pakilus, galite formuoti kūčiukus. Imkite po nedidelį gabalėlį tešlos, iškočiokite maždaug piršto storio volelius ir supjaustykite juos mažais mažais, maždaug 1 cm pločio gabalėliais.
- Paruoštus kūčiukus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 10-15 min. iki 200 °C, jei norite minkštų arba iki 180 °C , jei norite traškių.
Gardžių kūčiukų ir gražių artėjančių švenčių!