2024-12-12 11183 Peržiūros

O gal šiais metais išsikepkite kūčiukų patys? Dalijamės receptu, kuris padės pasigaminti ir traškius, ir minkštus, o skonis – nepakartojamas.

Jums reikės:

• 400 g kvietinių miltų;
• 10 g šviežių mielių;
• 3 v. š. aguonų;
• 30 g cukraus;
• 3 v. š. aliejaus;
• 250 ml pieno;
• žiupsnelio druskos.

Gaminimo eiga

  1. Mieles gerai ištrinkite su cukrumi, kol šiek tiek suputos ir taps vientisa mase.
  2. Šiek tiek pašildykite pieną (iki 40 °C), supilkite į jį mieles, 200 g miltų ir viską gerai išminkykite. Gautos tešlos viršų apibarstykite miltais, uždenkite rankšluostėliu, padėkite šiltoje vietoje ir laukite, kol pakils.
  3. Kai tešla pakils, tuomet supilkite likusius miltus, aguonas, aliejų ir druską. Gerai išminkytos tešlos viršų vėl pabarstykite miltais, uždengti rankšluostėliu, padėkite šiltoje vietoje ir palaukite, kol tešla dar kartą pakils.
  4. Tešlai vėl pakilus, galite formuoti kūčiukus. Imkite po nedidelį gabalėlį tešlos, iškočiokite maždaug piršto storio volelius ir supjaustykite juos mažais mažais, maždaug 1 cm pločio gabalėliais.
  5. Paruoštus kūčiukus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 10-15 min. iki 200 °C, jei norite minkštų arba iki 180 °C , jei norite traškių.

Gardžių kūčiukų ir gražių artėjančių švenčių!