2023-08-10 1762 Peržiūros

Dažnas iš mūsų, ypatingai šiltuoju metų laiku, į kavines, restoranus, paplūdimius ar kitas vietas kartu nori vykti ir su savo augintiniais. Su džiaugsmu pranešame, kad su savo keturkojais Vilniaus mieste galite atvykti net į 569 vietas.

Projekto „DRAUGIŠKI GYVŪNAMS“ dėka nuo šiol nusprendę su savo augintiniu vykti į pasirinktas sostinės vietas, jas galėsite pasitikrinti specialiame žemėlapyje. Ši iniciatyva skirta kiekvienam atsakingam keturkojo draugui, kuris siekia kuo daugiau laiko praleisti kartu.

Net 596 gyvūnams draugiškas Vilniaus miesto vietas rasite čia: gyvūnams draugiškos Vilniaus vietos.

Kad ir kur nuspręsite eiti su savo augintiniu, nepamirškite kelių itin svarbių taisyklių:

• Turėkite vandens. Nors dauguma maitinimo įstaigų jūsų augintiniui pasiūlys vandens ir dubenėlį, tačiau pravartu juos turėti ir su savimi.

• Pasiimkite skanėstų ir graužalų. Tikėtina, kad nauja aplinka jūsų augintiniui kels stresą, jam bus nejauku, tad su savimi turėkite skanėstų, kurie padės augintiniui nusiraminti ir greičiau prisitaikyti prie naujos aplinkos. Taip pat patariame pasiimti ir graužalų, jie taip pat ramina, tik svarbu, kad jie neturėtų intensyvaus kvapo, kuris galėtų erzinti aplinkinius.

• Nepamirškite mėgstamiausio žaislo. Nepamirškite pasiimti ir augintinio mėgstamiausio raminančio žaislo, tačiau jis neturėtų cypsėti, kad netrukdytų aplinkiniams. Tai gali būti graužimui skirtas žaislas, kurį begrauždamas augintis nurims.

• Pasiimkite pleduką. Dažnai augintiniui, atvykus į naują vietą ir jums nusprendus prisėsti, svarbu suprasti, kur yra jo saugi vieta, kurioje jis gali būti. Ta vieta be abejonės bus šalia jūsų, tačiau keturkojui gali būti ramiau ir jis greičiau prisitaikys prie aplinkos, jei jam patiesite pleduką.

• Laikykite savo augintinį šalia savęs. Kad ir koks mielas būtų jūsų augintinis, tačiau ne visi žmonės mėgsta gyvūnus, kiti bijo, tad gerbdami aplinkinius savo augintinį viešoje vietoje laikykite šalia savęs, kad jis netrukdytų kitiems.