2025-07-15 105 Peržiūros

Panašu, jog vyšnių sezonas jau prasidėjo. Vieni mėgsta virti vyšnių kompotą, kiti – uogienę, o mes šį kartą su jumis dalijamės ypatingai skanaus vyšnių pyrago receptu, kuris toks paprastas, kad sunkiausia bus tik vyšnias nuo kauliukų atskirti. 

Jums reikės: 

  • 500 g vyšnių; 
  • 4 vnt. vidutinio dydžio kiaušinių; 
  • 200 g sviesto; 
  • 100 g cukraus; 
  • 250 g speltos kvietinių miltų; 
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių.  

Pagaminimo eiga 

  • Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus.  
  • Minkštą (kambario temperatūros) sviestą virtuviniu plaktuvu išplakite su cukrumi iki tol, kol masė taps puri. 
  • Į išplaktą sviestą dėkite po vieną kiaušinį vis gerai paplakdami po kiekvieno. 
  • Kitame dubenyje persijokite miltus ir kepimo miltelius.  
  • Į sviesto ir kiaušinių masę po truputį berkite miltus ir viską švelniai maišykite šaukštu arba mentele tol, kol neliks sausų miltų. Atkreipiame dėmesį, kad tešla turi gautis labai tiršta, bet ne kieta. 
  • Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens formą. 
  • Pusę vyšnių įspauskite į pyrago tešlą, o likusias – išdėliokite ant viršaus ir vos vos įspauskite. 
  • Pyragą dėkite į 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-60 min. 
  • Iškepusį pyragą perkelkite ant grotelių ir leiskite jam pilnai atvėsti. 

Štai ir viskas. Skanaus! 😊