Artėjant savaitgaliui neretai pagalvojame apie gardų, saldų, bet ir itin lengvai paruošiamą pyragą. O kur dar naminės uogienės įdaras, kuris nejučia nukelia mus į praėjusius metus ir kviečia prisiminti karštas vasaros dienas. Šiandien dalijamės nesudėtingu trupininio pyrago receptu, kurio skonis maloniai nustebins ne tik jus, bet ir svečius.
Jums reikės:
- 2 didelių kiaušinių
- 100 g avižinių miltų
- 250 g kvietinių miltų
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 60 g cukraus
- 150 g sviesto
- vanilės esencijos
- juodųjų serbentų uogienė
Gaminimo eiga:
- Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais.
- Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, įmuškite kiaušinius, sudėkite sviesto kubelius ir viską maišykite iki tol, kol masė taps vientisa.
- Gautą masę padalinkite į 2/3 ir 1/3 dalis. Jas įdėkite į šaldymo kamerą ir palikite bent 2 val. arba per naktį.
- Paimkite 2/3 tešlos dalį, ją sutarkuokite stambia tarka ir gautus trupinius sudėkite į kepimo formą. Atkreipkite dėmesį, kad trupiniai turi būti gerai suspausti.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir pyrago pagrindą kepkite apie 15 minučių.
- Ant iškepusio pyrago pagrindo pagal skonį uždėkite juodųjų serbentų uogienės ir užtarkuokite likusį pyrago tešlos gabalėlį. Šį kartą trupinių nespauskite, o lengvai paskirstykite.
- Pyragą kepkite dar apie 20 minučių arba kol gražiai apskrus.
Iškepusį pyragą patariame atvėsinti ant grotelių apie 30 minučių. Taip jis sutvirtės ir bus dar skanesnis.
Gardaus pyrago!