2023-10-31 1964 Peržiūros

Lapkričio 6-ąją kaip ir kasmet minėsime Pyragų dieną, kuriai šį kartą siūlome išsikepti gardų ir abejingų nepaliekantį moliūgų keksą.

Jums reikės:

  • 260 g moliūgų tyrės;
  • 60 g natūralaus jogurto;
  • 4 vidutinio dydžio kiaušinių;
  • 120 g rudojo cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 270 g speltos kvietinių miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a. š. sodos;
  • 2 apelsinų žievelių;
  • 1 a. š. vanilės esensijos;
  • žiupsnelio druskos.

Paruošimo eiga

  1. Pirmiausia pasiruoškite moliūgų tyrę. Moliūgą perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir uždėkite ant skardos žieve aukštyn. Kepkite moliūgą iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki tol, kol moliūgas suminkštės. Iškeptą moliūgą nulupkite, minkštimą sutrinkite elektriniu plaktuvu ir atvėsinkite.
  2. Iki baltų putų išplakite kiaušinius su cukrumi.
  3. Į kiaušinių masę po truputį supilkite ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį sviestą, jogurtą, moliūgų tyrę ir viską lengvais judesiais maišykite, kad tešloje liktų kuo daugiau oro burbuliukų.
  4. Tuomet supilkite vanilės esensiją, suberkite tarkuotas apelsinų žieveles ir druską.
  5. Išsijokite miltus, sodą ir kepimo miltelius, po truputį berkite sausus ingredientus į plakinį ir vėl viską lėtai išmaišykite.
  6. Pyrago masę supilkite į formą ir kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
  7. Iškepusį pyragą atvėsinkite ant grotelių apie 15 min. ir skanaukite.