2024-05-07 804 Peržiūros

Nemuno kilpų regioniniame parke įrengtas naujas Punios pažintinis takas. Daugiau nei 8 kilometrus besidriekianti trasa atvykusiems padovanos įstabų kraštovaizdį.

Nors iš pažiūros trasa atrodo kiek ilgoka, tačiau joje praleistas laikas prabėgs labai greitai. Kaip tik dabar čia gausu spalvų ir paukščių klegesio.

Atkreipiame dėmesį, jog Nemuno pakrantėje žiedų skinti negalima, nes jie itin svarbus maisto šaltinis pavasariniams vamzdžiams, o kai kurie augalai įtraukti ir į Lietuvos Raudonąją knygą.

Įdomu ir tai, jog vienas iš trasoje esančių objektų buvo atrastas tik 2015 metais. Tai – Panemuninkų piliakalnis. Panemuninkų skardžio viršūnę su ąžuolų alėja Nemuno pakrantėje jungia naujai įrengti laiptai, o įspūdingas raguvas lengviau įveikti padės nutiesti lieptai. Eidami dairykitės ir į kitą Nemuno pusėje, kurioje pamatysite garsųjį Punios piliakalnį.

Įveikę pusę pažintinio tako trasos paskutiniuosius kilometrus eisite ties Punios rezervato ir Punios kraštovaizdžio draustinio riba. Rezervatą ženklina įspėjamieji ženklai – čia lankytis nevalia.

Nors Punios šilo kraštovaizdžio draustinio trasą žymi raudonos rodyklės ant medžių kamienų ir žalios rodyklės ant stulpų, tačiau lankytojų patogumui yra ir virtualus žemėlapis: https://bit.ly/Puniostrasa.