2025-03-13 231 Peržiūros

Minkštučiai ir burnoje tirpstantys žagarėliai gali tapti puikiu desertu užsukus svečiams, tad dalijamės receptu, kuris ir nesudėtingas, ir įmantrių produktų nereikalaujantis.

Jums reikės:

  • 180 g varškės,
  • 180 g miltų,
  • 2 a. š. kepimo miltelių,
  • 2 kiaušinių,
  • 30 g cukraus,
  • 0,5 a. š. druskos,
  • aliejaus kepimui,
  • cukraus pudros papuošimui.

Paruošimo eiga

  • Kiaušinius gerai išplakite kartu su cukrumi. Tuomet suberkite druską, varškę ir viską labai gerai išmaišykite.
  • Į gautą masę suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir pradėkite minkyti tešlą. Atkreipiame dėmesį, kad tešla turi būti minkšta ir elastinga bei nelipti prie rankų.
  • Tešlą iškočiokite ir supjaustykite rombo formos gabalėliais. Atminkite, kad kuo storiau iškočiosite tešlą, tuo žagarėliai bus minkštesni, o jei ploniau – traškesni.
  • Rombo formos gabalėlių viduryje padarykite įpjovimą ir perkiškite vieną rombo galą per skylutę.
  • Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje nustatę vidutinę kaitrą kol gražiai apskrus.
  • Iškepusius žagarėlius atvėsinkite ant grotelių ir galiausiai pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!