
Minkštučiai ir burnoje tirpstantys žagarėliai gali tapti puikiu desertu užsukus svečiams, tad dalijamės receptu, kuris ir nesudėtingas, ir įmantrių produktų nereikalaujantis.
Jums reikės:
- 180 g varškės,
- 180 g miltų,
- 2 a. š. kepimo miltelių,
- 2 kiaušinių,
- 30 g cukraus,
- 0,5 a. š. druskos,
- aliejaus kepimui,
- cukraus pudros papuošimui.
Paruošimo eiga
- Kiaušinius gerai išplakite kartu su cukrumi. Tuomet suberkite druską, varškę ir viską labai gerai išmaišykite.
- Į gautą masę suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir pradėkite minkyti tešlą. Atkreipiame dėmesį, kad tešla turi būti minkšta ir elastinga bei nelipti prie rankų.
- Tešlą iškočiokite ir supjaustykite rombo formos gabalėliais. Atminkite, kad kuo storiau iškočiosite tešlą, tuo žagarėliai bus minkštesni, o jei ploniau – traškesni.
- Rombo formos gabalėlių viduryje padarykite įpjovimą ir perkiškite vieną rombo galą per skylutę.
- Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje nustatę vidutinę kaitrą kol gražiai apskrus.
- Iškepusius žagarėlius atvėsinkite ant grotelių ir galiausiai pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!