2025-09-23 707 Peržiūros

Svarstote ką pasigaminti iš vis gausėjančio cukinijų derliaus? Kviečiame pasinaudoti mūsų receptu ir išsikepti šokoladinį pyragą, o ragaujantys tikrai neatspės, kad jame yra cukinijų. 

Jums reikės: 

  • 300 g nuluptų cukinijų; 
  • 200 g kvietinių speltos miltų; 
  • 3 v. š. kakavos; 
  • 2 a. š. kepimo miltelių; 
  • 1 a. š. cinamono; 
  • 110 g rudojo cukraus; 
  • 120 g sviesto; 
  • 100 g pieniško arba juodojo šokolado gabalėlių; 
  • 4 kiaušinių; 
  • žiupsnio druskos. 

Paruošimo eiga 

  1. Sutarkuokite cukinijas burokine tarka ir padėkite su indu į šalį. 
  1. Puode ištirpinkite sviestą ir palikite, kad atvėstų. 
  1. Kitame inde sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir cinamoną bei viską išsijokite. 
  1. Į pagrindinį tešlos gaminimo indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir viską plakite apie 7 minutes. 
  1. Į kiaušinių plakinį po truputį pilkite ištirpintą ir atvėsusį sviestą bei viską lėtai maišykite. 
  1. Dabar metas suberti cukinijas, šokolado gabalėlius ir vėl lėtai išmaišyti pyrago tešlą. 
  1. Galiausiai po truputį berkite miltus, druską ir lėtai maišykite tol, kol tešloje neliks sausų miltų gabalėlių. 
  1. Gautą tešlą supilkite į norimo dydžio formą, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite pyragą apie 40-50 min. 
  1. Iškepusį pyragą atvėsinkite ant grotelių apie 15 min. ir skanaukite. 

Patarimai 

  • Pyragą galite papuošti lydytu šokoladu, cukraus pudra ar migdolų drožlėmis. 
  • Jei mėgstate, į pyragą dar galite įdėti smulkintų riešutų. 
  • Šiltas pyragas puikiai tiks prie vanilinių ledų.