
Svarstote ką pasigaminti iš vis gausėjančio cukinijų derliaus? Kviečiame pasinaudoti mūsų receptu ir išsikepti šokoladinį pyragą, o ragaujantys tikrai neatspės, kad jame yra cukinijų.
Jums reikės:
- 300 g nuluptų cukinijų;
- 200 g kvietinių speltos miltų;
- 3 v. š. kakavos;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. cinamono;
- 110 g rudojo cukraus;
- 120 g sviesto;
- 100 g pieniško arba juodojo šokolado gabalėlių;
- 4 kiaušinių;
- žiupsnio druskos.
Paruošimo eiga
- Sutarkuokite cukinijas burokine tarka ir padėkite su indu į šalį.
- Puode ištirpinkite sviestą ir palikite, kad atvėstų.
- Kitame inde sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir cinamoną bei viską išsijokite.
- Į pagrindinį tešlos gaminimo indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir viską plakite apie 7 minutes.
- Į kiaušinių plakinį po truputį pilkite ištirpintą ir atvėsusį sviestą bei viską lėtai maišykite.
- Dabar metas suberti cukinijas, šokolado gabalėlius ir vėl lėtai išmaišyti pyrago tešlą.
- Galiausiai po truputį berkite miltus, druską ir lėtai maišykite tol, kol tešloje neliks sausų miltų gabalėlių.
- Gautą tešlą supilkite į norimo dydžio formą, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite pyragą apie 40-50 min.
- Iškepusį pyragą atvėsinkite ant grotelių apie 15 min. ir skanaukite.
Patarimai
- Pyragą galite papuošti lydytu šokoladu, cukraus pudra ar migdolų drožlėmis.
- Jei mėgstate, į pyragą dar galite įdėti smulkintų riešutų.
- Šiltas pyragas puikiai tiks prie vanilinių ledų.