Jums reikės:
PAGRINDUI:
• 190 g sausainių;
• 75 g sviesto.
VIRŠUI:
• 400 g kondensuoto pieno, saldinto;
• 3 vnt. kiaušinių;
• 90 ml citrinų sulčių;
• 2 v. š. cukraus;
• 1 a. š. vanilinio cukraus.
Paruošimo eiga:
- Sausainius susmulkiname iki trupinių (labiausiai tinka elektrinis smulkintuvas) ir sumaišome su ištirpintu sviestu.
- Sausainių masę krečiame į kepimo popieriumi išklotą formą (tinkamiausia yra 20 cm skersmens forma su išimamu dugnu). Spausdami rankomis suformuojame pagrindą ir daugmaž 4-5 cm aukščio sieneles. Dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 7-8 minutėms (arba iki lengvai rustels), kad pagrindas sutvirtėtų.
- Kol kepa pagrindas, pasiruošiame citrininį įdarą. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į dubenį sukrečiame kondensuotą pieną ir po vieną įmaišome trynius. Per kelis kartus supilame citrinos sultis, vis gerai išmaišydami.
- Citrininį įdarą supilame ant apkepto sausainių pagrindo. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
- Kol kepa įdaras, kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki bus standūs ir apvertus dubenį nekris žemyn.
- Baltymus sukrečiame ant apkepto citrininio įdaro. Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 170 laipsnių ir kepame dar 10-15 minučių arba iki kol morengo viršus labai lengvai rustelės.
- Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti ir sutvirtėti.
Patarimai:
• Šį citrininį pyragą galima ragauti iškart atvėsusį, arba palaikinius šaldytuve bent 2-3 valandas (arba per naktį).
• Vėstant pyragui ant morengo viršaus atsiras tarsi vandens lašeliai. Viskas gerai, taip ir turi būti.
• Pyragą galima kepti ir be morenginio viršaus. Tada į įdarą reikia įdėti ne 3 trynius, o du pilnus kiaušinius.
Skanaus!