2025-12-23 76 Peržiūros

Lietuviškose Kūčių tradicijose spanguolių kisielius užima išskirtinę vietą. Manoma, kad jis simbolizavo gamtos cikliškumą ir ryšį su žeme, o rūgštokas skonis turėjo priminti apie metų pabaigą ir artėjantį naujos pradžios laikotarpį. 

Jums reikės: 

  • 400 g šaldytų spanguolių; 
  • 1,5 l vandens; 
  • 3 v. š. krakmolo; 
  • cukraus pagal skonį. 

Paruošimo eiga: 

  • Į puodą su vandeniu suberti šaldytas spanguoles ir pavirti 10-15 min., kol uogos susprogsta. 
  • Išvirusias uogas išsemti iš vandens, suberti į koštuvą ir petrinti šakute. Gautą tyrę gražinti į puodą su vandeniu, kuriame virė uogos, ir dar kartą užvirti. 
  • Į atskirą dubenėlį įpilti šalto vandens, suberti krakmolą ir viską maišyti, kol krakmolas ištirps, o gautą masę lėtai pilti į verdantį vandenį su spanguolių tyre. 
  • Kai viskas dar kartą užverda, supilame cukrų, palaukiame, kol kisielius atvėsta ir ragaujame.