2025-12-18 326 Peržiūros

Jei ieškote recepto, kuris tiktų ne tik šventėms, bet kartu ir leistų pažįstamą klasiką pamatyti naujomis akimis – kviečiame išbandyti estiškos silkės pataluose receptą. Galbūt šis patiekalas taps ne tik tradicija, bet ir jūsų stalo žvaigžde. 

Jums reikės: 

  • 190 g sūdytų silkių filė; 
  • 2 vnt. virtų kiaušinių; 
  • 100 g natūralaus jogurto; 
  • 1 vnt. vidutinio dydžio raudonų svogūnų; 
  • 1 v. š. majonezo; 
  • 2 a. š. dijon garstyčių; 
  • 1 sauja krapų; 
  • druskos ir pipirų pagal skonį. 

Gaminimo eiga: 

  • Silkių filė supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į pailgą lėkštę, kurioje formuosite silkę pataluose. 
  • Smulkiai susipjaustykite svogūnus, atskirai sutarkuokite kiaušinių baltymus ir trynius, krapus susmulkinkite. 
  • Į atskirą dubenį dėkite grietinę, majonezą, garstyčias ir viską gerai išmaišykite. 
  • Ant silkės dėkite svogūnus, jogurtinį padažą ir kuo tolygiau paskirstykite, kad silkė užsidengtų. 
  • Ant jogurtinio padažo viršaus berkite krapus, trynius, baltymus, vėl krapus iki kol neliks ingredientų (puoškite kokiu tik norisi raštu). 
  • Paruoštą silkę dėkite į šaldytuvą bent 12 val., kad susijungtų skoniai. 

Skanaus ir gražų artėjančių švenčių!