
Jei ieškote recepto, kuris tiktų ne tik šventėms, bet kartu ir leistų pažįstamą klasiką pamatyti naujomis akimis – kviečiame išbandyti estiškos silkės pataluose receptą. Galbūt šis patiekalas taps ne tik tradicija, bet ir jūsų stalo žvaigžde.
Jums reikės:
- 190 g sūdytų silkių filė;
- 2 vnt. virtų kiaušinių;
- 100 g natūralaus jogurto;
- 1 vnt. vidutinio dydžio raudonų svogūnų;
- 1 v. š. majonezo;
- 2 a. š. dijon garstyčių;
- 1 sauja krapų;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
- Silkių filė supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į pailgą lėkštę, kurioje formuosite silkę pataluose.
- Smulkiai susipjaustykite svogūnus, atskirai sutarkuokite kiaušinių baltymus ir trynius, krapus susmulkinkite.
- Į atskirą dubenį dėkite grietinę, majonezą, garstyčias ir viską gerai išmaišykite.
- Ant silkės dėkite svogūnus, jogurtinį padažą ir kuo tolygiau paskirstykite, kad silkė užsidengtų.
- Ant jogurtinio padažo viršaus berkite krapus, trynius, baltymus, vėl krapus iki kol neliks ingredientų (puoškite kokiu tik norisi raštu).
- Paruoštą silkę dėkite į šaldytuvą bent 12 val., kad susijungtų skoniai.
Skanaus ir gražų artėjančių švenčių!
" loading="lazy"/>
" loading="lazy"/>
" loading="lazy"/>
