2024-07-02 857 Peržiūros

Jau šį šeštadienį, liepos 6 d., kviečiame švęsti Mindaugynes. Alytaus miesto sode ir Laisvės angelo aikštėje nuo 18 val. lauks linksmybės, o 21 val. visi drauge giedosime Lietuvos himną.

Renginio vieta: Alytaus miesto sodas ir Laisvės angelo aikštė

Renginio laikas: liepos 6 d. (šeštadienis) 18 val. – 21 val.

Alytaus miesto sodas

18 val. atvykusių lauks Mindaugo laikų Alytus. Čia galėsite pasimatuoti karaliaus sostą, vaikų zonoje – Karalaičių gūžynėje – lauks įdomieji žaidimai rankų ir proto miklumui lavinti, istoriniai žaidimai mažiesiems, keramikos dirbtuvėlės, medinius žaidimus siūlys išbandyti „Medinė bitė“, drauge su Alytaus kraštotyros muziejaus specialistais galėsite netgi išbandyti žalvarinių žiedų gamybą ar šiaudinių skulptūrų pynimą.

Pramogų zonoje – Kadaisynėje – organizatoriai kvies išbandyti akies taiklumą ir šaudymą iš lanko drauge su klubu „Žalias lankas“. Taip pat pasigrožėti viduramžių karo ginkluote – šarvais, o galbūt net ir išbandyti? Čia užsukusių lauks ir Kauno taikomosios dailės mokyklos Alytaus filialo mokytojų ir mokinių įdomiosios edukacijos ir užsiėmimai.

18 val. jaunimo erdvėje – Razumo kelmyne – karaliaus protas ir išmintis – diskusija apie istorinių asmenybių – lyderių įtaką valstybėms. Diskutuos: politikai, žurnalistai, jaunimo atstovai, istorikai, diskusiją moderuos Liudas Ramanauskas.

19 val. ir 19.30 val. renginio dalyvių lauks smagieji Kahoot žaidimai.

Laisvės angelo aikštė

20 val. Laisvės angelo aikštėje lauks grupės „El Fuego“ dainos.

21 val. visi drauge giedosime Lietuvos himną.

Alytaus miesto teatro informacija