2022-08-09 3909 Peržiūros

Kokia gali būti vasara be nekeptų tortų su šviežiomis uogomis? Gaivus ir be galo skanus nekeptas maskarponės tortas su mėlynėmis, kurį visai nesunkiai gali pasigaminti visi!

Jums reikės:
PAGRINDUI:
• 160 g šokoladinių sausainių (Selga tipo)
• 80 g sviesto

KREMUI:
• 500 g maskarponės sūrio
• 250 g mėlynių
• 200 ml grietinėlės, 35% riebumo
• 180 g varškės (drėgnesnės, iš kvadratinių pakelių)
• 4 v. š. vandens
• 150 g cukraus (ar pagal skonį)
• 1 v. š. želatinos (su kaupeliu)

VIRŠUI:
• 200 ml grietinėlės, 35% riebumo
• 1 v. š. citrinų sulčių
• 3 v. š. cukraus (arba pagal skonį)

PAPUOŠIMUI:
• 2 saujos uogų

Paruošimo eiga:

  1. Iš anksto pasiruošti formą – 24 cm formos nusegamais kraštais dugną iškloti kepimo popieriumi.
  2. Sausainius virtuviniu kombainu susmulkinti iki šlapio smėlio konsistencijos trupinių. Jei kombaino neturite, sausainius galite sudėti į tvirtą maišelį, užrišti ir pasmulkinti kočėlu. Susmulkintus sausainius suberti į dubenį.
  3. Ištirpinti sviestą. Supilti į sausainius ir greitai išmaišyti. Masę sudėti į formą, tolygiai paskirstyti dugne, paspaudžiant šaukštu suformuoti lygų pagrindą. Padėti į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
  4. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių pastovėti, kol išbrinks. Išbrinkusią ištirpinti virš garų vonelės (didesniame puode užvirinti truputį vandens, ant jo statyti indą su želatina taip, kad dugnas neliestų vandens). Kaitinti, vis maišant, kol želatina ištirps. Neužvirinti! Palikti atvėsti apie 15 minučių.
  5. Varškę su cukrumi ir mėlynėmis sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės, kad neliktų varškės grūdelių. Po truputį, plona srovele, toliau trinant, supilti atvėsusią želatiną. Šią masę per kelis kartus įmaišyti į maskarponę, gerai išmaišant po kiekvieno įdėjimo.
  6. Atskirai iki standumo išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į maskarponės ir varškės masę. Visą kremą paskirstyti ant sausainių pagrindo. Dėti į šaldytuvą 3 – 4 valandoms (arba nakčiai) sustingti.
  7. Viršui iki standumo išplakti grietinėlę su citrinos sultimis ir cukrumi. Paskirstyti ant apstingusio torto. Palikti dar bent valandėlei šaldytuve.
  8. Uogas nuplauti ir kruopščiai nusausinti. Jomis tortą puošti tiek prieš pat patiekiant (lengvai įspaudžiant į grietinėlės kremą, kad geriau laikytųsi).

Skanaus!