2022-05-06 2113 Peržiūros

Dažnai savaitgalio metu norisi pasigaminti kažką jaukaus, šilto ir nesudėtingo, o tam puikiausiai tinka sriubos. Šį kartą siūlome išsivirti lengvai paruošiamą ir sočią čili sriubą.

Jums reikės:

• 430 g raudonųjų konservuotų pupelių čili padaže;
• 800 g konservuotų pomidorų;
• 250 ml naminio sultinio arba 1 sultinio kubelio ir 250 ml vandens;
• 400 g maltos mėsos;
• 1 didelio svogūno;
• 2 skiltelių česnako;
• aitriųjų pipirų arba aštrių prieskonių (pagal skonį);
• kieto sūrio.

Paruošimo eiga

• Keptuvėje pakepinkite stambiai pjaustytą svogūną, česnakus ir prieskonius. Į gautą masę suberkite maltą mėsą ir viską pakepkite apie 5 min.
• Keptuvę atidėkite į šalį ir pasiruoškite puodą. Į puodą supilkite naminį sultinį arba vandenyje ištirpintą sultinio kubelį, pupeles bei pomidorus.
• Puodo turiniui užvirus sudėkite ir keptuvėje kepusį svogūną, česnakus bei maltą mėsą, o kai viskas dar kartą užvirs, sumažinkite viryklės kaitrą ir sriubą virkite apie 20-30 min.
• Išvirusią sriubą sumalkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės, supilstykite į dubenėlius ir viršų papuoškite kietuoju sūriu.

Prie sriubos puikiai tiks: prancūziškas ar česnakinis batonas, naminiai bulvių traškučiai ar sumuštinis su sūriu.