2022-08-16 3914 Peržiūros

Įsibėgėjus obuolių sezonui dalijamės klasikiniu močiutės obuolių pyrago recepto. Jam nereiks nei ypatingų ingredientų, nei itin didelių pastangų, o skonis neabejotinai primins vaikystę ir maloniai nustebins.

Jums reikės:

• 5 vidutinio dydžio obuolių (geriau rinktis rūgštesnius)
• 5 didesnių kiaušinių
• 80 g cukraus
• 150 g miltų
• 1 a. š. cinamono
• vanilės esencijos
• šiek tiek sviesto

Paruošimo eiga

• Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais, apibarstykite cinamonu ir viską gerai išmaišykite.
• Kitame dubenyje sudėkite kiaušinius ir cukrų bei viską labai gerai išplakite. Kiaušinius plakite apie 10 minučių, kad masė pabaltų ir sutirštėtų.
• Į kiaušinių masę labai atsargiai su mentele lengvais judesiais įmaišykite persijotus miltus.
• Į tešlą atsargiai įmaišykite obuolius bei įpilkite šiek tiek vanilės esencijos.
• Paruoštą tešlą supilkite į gausiai sviestu išteptą kepimo formą.
• Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C laipsnių ir kepkite pyragą apie 45 minutes.
• Iškepusį pyragą atvėsinkite ant grotelių apie 15 minučių ir mėgaukitės skaniu saldėsiu.

Patarimai

• Jei norite saldesnio pyrago – dėkite daugiau cukraus.
• Labai gerai išplakite kiaušinius, nes jie kartu atstos ir kepimo miltelius, tad jei kiaušiniai nebus gerai išplakti, tuomet pyragas nebus purus.
• Kepdami pyragą nepamirškite vis patikrinti, ar jis iškepęs. Tai galite padaryti įsmeigdami medinį smeigtuką į kelias pyrago vietas. Jei smeigtukas nebus apsivėlęs tešlos gabalėliais – pyragas iškepė.
• Jei pyrago viršus jau parudavo, tačiau pats pyragas dar neiškepė, uždenkite viršų kepimo popieriumi ar folija ir dar pakepkite sumažinę orkaitės kaitrą iki 160 °C laipsnių.