2022-10-31 2230 Peržiūros

Ruduo dažnai asocijuojasi ne tik su krentančiais lapais ir lietumi, bet ir su gausiu rudeninių daržovių derliumi. Viena pagrindinių – moliūgas, kurį galima naudoti ne tik troškiniuose ar sriubose, bet ir gaminant saldėsius. Kviečiame pasigaminti saldainiukus iš moliūgų ir dalijamės jų receptu.

Jums reikės:

• 1,5 kg moliūgo;
• 150 g cukraus arba vanilinio cukraus;
• 1 citrinos;
• 1 apelsino.

Gaminimo eiga:

• Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Atminkite, jog džiūvimo proceso metu moliūgo skiltelė susitrauks 3 kartus. Supjaustytus moliūgus užpilkite cukrumi ir palikite per naktį.
• Kai inde su moliūgais ir cukrumi išsiskirs sultys, išimkite moliūgus ir likusiame skystyje įtarkuokite citrusinių vaisių žieveles bei išspauskite ir supilkite visas jų sultis. Gautą skystį užvirkite ir dar karštą užpilkite ant moliūgų bei palikite parai tamsioje, vėsioje vietoje.
• Po paros moliūgus su skysčiu virkite puode ant mažos ugnies, o kai moliūgai pradės skaidrėti – juos išimkite. Leiskite, kad moliūguose įsigėręs skystis nuvarvėtų.
• Gautus gabalėlius galite džiovinti 70°C laipsnių orkaitėje su šiek tiek pravertomis durelėmis, elektrinėje vaisių džiovyklėje ar ant radiatoriaus.

Moliūgų džiūvimo procesas ilgas, tačiau rezultatas pranoks lūkesčius, tad apsišarvuokite kantrybe ir sėkmės!