Ieškote lengvai ir greitai pagaminamo saldėsio velykiniam stalui? Dalijamės apelsininių keksiukų receptu, kuris nustebins paprasta gaminimo eiga bei ne vieną smaližių pradžiuginančiu rezultatu.
Jums reikės:
• 4 kiaušinių;
• 60 g cukraus;
• 120 g sviesto;
• 2 didelių apelsinų;
• 100 g juodojo šokolado;
• 100 g speltos kvietinių miltų;
• 120 g avižinių miltų;
• 1 a. š. kepimo miltelių;
• 0,5 a. š. migdolų esencijos.
Paruošimo eiga
- Ant mažos ugnies išlydykite sviestą ir palikite atvėsti.
- Labai gerai išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps balta ir padidės dvigubai.
- Į kiaušinių masę po truputį pilkite lydytą ir atvėsusį sviestą bei viską lėtai maišykite šaukštu.
- Į sviesto ir kiaušinių masę suberkite tarkuotas apelsinų žieveles, išspauskite apie 50 ml apelsinų sulčių bei supilkite migdolų esenciją.
- Dabar laikas miltams ir šokoladui. Į tešlą palengva berkite išsijotus miltus, kepimo miltelius ir galiausiai kubeliais pjaustytus juodojo šokolado gabalėlius.
- Gautą masę dėkite į keksiukų formeles ir viską kepkite apie 25 minutes iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Patarimai
• Kuo ilgiau plaksite kiaušinius, tuo keksiukai bus puresni.
• Kad keksiukai neprarastų savo purumo, iškepusius juos atvėsinkite ant grotelių apie 15 minučių ir tik tada ragaukite.
• Jei vietoj juodojo šokolado naudosite pienišką, tuomet keksiukai bus saldesni.