2024-10-08 294 Peržiūros

Jei visą vasarą taip ir neradote progos nuvykti į Dzūkijos miškus, vis dar spėsite tai padaryti. Užsukite į vieną miškingiausių šalies regionų ir patys maloniai nustebsite, kokie didingi Dzūkijos miškai.

Didysis Gojaus ąžuolas

Netoli Prienų rajono, Gojaus miške, rasite įspūdingo grožio ąžuolą, skaičiuojantį apie 400 metų amžių. Prie ąžuolo įrengtas informacinis stendas, o link jo veda medinis takelis. Čia taip pat rasite tautodailininkų sukurtas puošnias medžio rodykles ir skulptūras. Didysis Gojaus ąžuolas paskelbtas valstybės saugomu botaniniu gamtos paveldo objektu.

Vietos nuoroda: https://maps.app.goo.gl/ViCY6HMeDJ15DUKn8

Vidzgirio miškas

Alytuje esantis miškas – tai Europos Bendrijos svarbos buveinių gausa pasižyminti ir didžiausiu vientisu skroblynu Lietuvoje didžiuotis galinti vieta. Vidzgirio miškas turi dar ir FSC ekosisteminių paslaugų sertifikatą. Europoje tokius sertifikatus turi tik aštuonios šalys, tarp kurių ir Lietuva. Tad būtinai aplankykite šį nuostabų Dzūkijos mišką.

Vidzgirio miško pažintinio tako nuoroda: https://maps.app.goo.gl/rqVaBrfoRLL4eirb6

Punios šilas

Viešėdami Alytuje nepraleiskite progos aplankyti ir Punios šilą. Nemuno kilpų regioniniame parke įrengtas ir naujas Punios pažintinis takas. Daugiau nei 8 kilometrus besidriekianti trasa atvykusiems padovanos įstabų kraštovaizdį. Įdomu ir tai, jog vienas iš trasoje esančių objektų buvo atrastas tik 2015 metais. Tai – Panemuninkų piliakalnis.

Nors Punios šilo kraštovaizdžio draustinio trasą žymi raudonos rodyklės ant medžių kamienų ir žalios rodyklės ant stulpų, tačiau lankytojų patogumui yra ir virtualus žemėlapis: https://bit.ly/Puniostrasa.

Punios šilo pažintinio tako nuoroda: https://maps.app.goo.gl/faEtfGiJGbJGnJSE9