2023-09-19 969 Peržiūros

Ar gali būti, kad ateityje turėsime krepšinio žvaigždžių, kurie savo karjerą pradėjo aikštelėse, įrengtose tarp Šilutės daugiabučių namų? Tokia tikimybė yra. Praėjusią savaitę daugiau nei 50 jaunųjų talentų varžėsi Laisvės kvartalo lauko krepšinio aikštelėje, kurią kartu su Šilutės savivaldybe atnaujino „Mano Būstas Vakarai“. Šios įmonės iniciatyva ir buvo surengtas gatvės krepšinio turnyras.

Pirmą kartą 1×1

„Dirbame žmonėms, nuolat esame tarp žmonių ir siekiame rūpintis ne tik savo tiesioginėmis funkcijomis, dirbti namų administratoriaus darbą, bet ir būti Šilutės bendruomenės ir jos gyvenimo dalimi. Remiame bendruomenes, įvairias organizacijas, kultūrinius ir sporto renginius, tai — mūsų įmonės strategijos kryptis. Neabejojame, kad atnaujinta aikštelė bus gyva ne tik per renginius, o kiekvieną dieną kvies pasimankštinti tiek jaunimą, tiek ir pagyvenusius šilutiškius“, – sako bendrovės vadovas Marius Šiaulys.

Įdomu tai, kad pirmą kartą Šilutės krašto istorijoje turnyras vyko formatu, kuomet aikštelėje susitinka ne komandos, sudarytos iš trijų žaidėjų — šįkart krepšininkai varžėsi vienas prieš vieną. 1×1 formulę turnyrui pasiūlė žinomas „Šilutės“ komandos treneris Kęstutis Mačijauskas.

Taisyklės paprastos — žaidžiama 5 minutes. Jei anksčiau pelnai 7 taškus ir varžovą aplenki bent 2 taškais, varžybos stabdomos. Pralaimėjai — iškrenti, laimėjai — keliauji į kitą varžybų etapą.

Dalyvių vertinimu, toks formatas patogus tuo, kad nereikia ieškoti komandos draugų: sugalvojai, atėjai, užsiregistravai ir žaidi.

Noriai dalyvavo

Jaunoji pamario krašto karta noriai dalyvavo turnyre, iš viso varžėsi net 56 sportininkai. Buvo suformuotos 2 grupės pagal amžių. Pati gausiausia grupė buvo jaunuolių iki 16 metų, čia dalyvavo virš 40 dalyvių. Grupėje virš 16 metų varžėsi apie 15 dalyvių.

Aikštelėje virė kunkuliavo sportinės aistros, renginyje dalyvavo beveik visi Šilutės sporto mokyklos krepšininkai. Juos palaikė ne tik mamos ir tėčiai, bet ir renginiu susidomėję praeiviai, sustoję pažiūrėti varžybų.

Iki 16 metų amžiaus grupėje nugalėtoju tapo Dovydas Ignašius, o virš 16 metų nugalėtojas Algirdas Šimelionis. Laimėtojai buvo apdovanoti puikiais „Mano Būstas Vakarai“ įsteigtais prizais.

Bendruomenių draugas

Tai – jau ne pirmoji aikštelė, kurios atnaujinimu pasirūpino „Mano Būstas Vakarai“. Įmonė aktyviai prisideda prie Šilutės krašto sportinio ir kultūrinio gyvenimo, įvairių švenčių ir progų.

Kompanija garsėja ir kaip viena pagrindinių žuvienės virimo čempionato rėmėjų, kurie nuo pat šios iniciatyvos pradžios eina koja kojon su šiuo gausybę žiūrovų sutraukiančiu renginiu. Įmonė prisideda ir prie „Šilutės“ vyrų krepšinio komandos sėkmės.