Kas gali būti geriau už burnoje tirpstančius, purius ir lengvai pagaminamus blynelius? Dalijamės tokių blynų receptu ir kviečiame jį išbandyti.
Jums reikės:
• 4 v. š. cukraus;
• 2 kiaušinių;
• 400 ml riebaus kefyro;
• 80 g sviesto;
• 200 g miltų;
• 2 v. š. krakmolo;
• 2 a. š. kepimo miltelių,
• žiupsnelio druskos;
• aliejaus kepimui.
Paruošimo eiga
- Puode ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
- Dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų iki suputojimo.
- Į kiaušinių ir cukraus plakinį po truputėlį pilkite praaušusį sviestą, kefyrą ir viską gerai išmaišykite.
- Į tešlą supilkite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir viską palengva išmaišykite. Labai svarbu, kad nepermaišytumėte tešlos, kitaip blyneliai nebus purūs.
- Įkaitinę keptuvę ant vidutinės kaitros įpilkite aliejų ir dėkite tešlą formuodami blynelius.
Štai ir viskas. Skanaus!
Patarimai:
• Kefyrą naudokite kambario temperatūros.
• Nepermaišykite tešlos, ji turi būti labai tiršta.
• Tešla bus su matomais gabaliukais. Neišsigąskite, ji ir turi tokia būti, kad blynai būtų purūs.