2023-02-14 2720 Peržiūros

Kas gali būti geriau už burnoje tirpstančius, purius ir lengvai pagaminamus blynelius? Dalijamės tokių blynų receptu ir kviečiame jį išbandyti.

Jums reikės:

• 4 v. š. cukraus;
• 2 kiaušinių;
• 400 ml riebaus kefyro;
• 80 g sviesto;
• 200 g miltų;
• 2 v. š. krakmolo;
• 2 a. š. kepimo miltelių,
• žiupsnelio druskos;
• aliejaus kepimui.

Paruošimo eiga

  1. Puode ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
  2. Dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų iki suputojimo.
  3. Į kiaušinių ir cukraus plakinį po truputėlį pilkite praaušusį sviestą, kefyrą ir viską gerai išmaišykite.
  4. Į tešlą supilkite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir viską palengva išmaišykite. Labai svarbu, kad nepermaišytumėte tešlos, kitaip blyneliai nebus purūs.
  5. Įkaitinę keptuvę ant vidutinės kaitros įpilkite aliejų ir dėkite tešlą formuodami blynelius.

Štai ir viskas. Skanaus!

Patarimai:

• Kefyrą naudokite kambario temperatūros.
• Nepermaišykite tešlos, ji turi būti labai tiršta.
• Tešla bus su matomais gabaliukais. Neišsigąskite, ji ir turi tokia būti, kad blynai būtų purūs.