2024-09-03 691 Peržiūros
„Mano BŪSTO“ dovana miestui ir miestiečiams – atnaujintos krepšinio aikštelės daugiabučių kiemuose.

Suprasdama, kaip svarbu, kad daugiabučių namų gyventojai šalia savo namų turėtų galimybę aktyviai leisti laisvalaikį, bendrovė „Mano BŪSTAS“ šiemet atnaujino dar vieną krepšinio aikštelę.

Tai jau šeštoji krepšinio aikštelė Kaune, kurią „Mano BŪSTAS“, bendradarbiaudamas su Kauno miesto savivaldybe, iš esmės atnaujino per keletą pastarųjų metų.

Dar 2020 metais „Mano BŪSTAS“ pasirašė sutartį su Kauno miesto savivaldybe, pagal kurią įsipareigojo neatlygintinai atnaujinti keturias senas krepšinio aikšteles. Įmonė įgyvendino duotą pažadą – modernios krepšinio aikštelės įrengtos Rasytės g. 30, Kuršių g. 6, Kuršių g. 32, Kuršių g. 18, Partizanų 38, o šiemet – ir Baltijos g. 40 namo kieme.

Senos aikštelės sutvarkytos visapusiškai. Iš pagrindų atnaujintas kiekvienos aikštelės pagrindas, vietoje senos asfalbetonio dangos išlieta saugi, garsą`sugerianti guminė danga. Suformuotos linijos, sumontuoti nauji krepšinio stovai. Aikštelių dydžiai atitinka visus krepšinio aikštelių standartus.

„Akivaizdu, kad duobėtose ir fiziškai sudėvėtose aikštelėse krepšinio čempionai neužaugs. Taigi, ėmėmės taisyti šią situaciją. Kaunas nuo seno garsėja savo krepšininkų pasiekimais, todėl laikinojoje sostinėje įgyvendinamą socialinę iniciatyvą natūraliai susiejome su šia sporto šaka“, – sako „Mano BŪSTO“ Kauno regiono vadovas Valentinas Jerošenko.

Anot jo, atkurdama pasenusias sporto ir laisvalaikio erdves, kurios iš naujo tampa traukos centrais norintiems pajudėti, bendrovė ne tik skatina jaunimo aktyvumą. Įmonė tuo pačiu investuoja į Kauno miesto veidą, kuria gražesnį miestą. Mat miestiečių gyvenimo kokybę lemia ne tik būstas, bet ir namus supanti aplinka, šalia sukurta šiuolaikiška infrastruktūra.

Atnaujintoje krepšinio aikštelėje rankų taiklumą lavinę kalbinti paaugliai neslėpė, kad žaisti krepšinį šiuolaikiškai sutvarkytoje erdvėje yra vienas malonumas. Jų įsitikinimu, kuo daugiau Kauno daugiabučių kiemuose atsiras tokių aikštelių, tuo daugiau galimybių aktyviai leisti laisvalaikį turės ne tik jaunimas, bet ir vyresnio amžiaus kauniečių.

„Puiku, kad ir šalia mūsų namų atsirado moderni krepšinio aikštelė. Su draugais, jei geras oras, bent kelis kartus per savaitę renkamės čia pažaisti krepšinį. Mums smagu, o ir tėvai džiaugiasi, kad daugiau laiko praleidžiame lauke, o ne ant sofos su planšete rankose“, – šypsodamiesi kalbėjo 3×3 krepšinį atnaujintoje aikštelėje žaidžiantys jaunieji kauniečiai.

Jau šešias susidėvėjusias krepšinio aikšteles jau atnaujinęs „Mano BŪSTAS“ nežada sustoti. Siekdamas, kad kauniečiai aktyviai leistų laisvalaikį moderniose ir sutvarkytose erdvėse, įmonė kitąmet iš esmės atnaujins Geležinio vilko g. 1A kieme esančią laisvalaikio erdvę.

Savo ruožtu Kauno miesto savivaldybė teigia, kad laikinoji sostinė tvarko ne tik gatves, pastatus, skverus ir žaliąsias erdves. Kasmet visame mieste vis daugiau dėmesio skiriama sporto ir vaikų žaidimo aikštelėms – jų įrengimui bei atnaujinimui.

mano bustas