Vienu seniausių pasaulio patiekalų laikomas humusas vis dažniau sutinkamas ir lietuvių virtuvėse. Dalijamės avinžirnių humuso receptu, kuris toks paprastas, kad neabejojame, jog pavyks iš pirmo karto.
Jums reikės:
• 250 g konservuotų avinžirnių (rinkitės ruoštus garuose);
• 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
• 3 v. š. sezamų pastos Tahini;
• 4 v. š. citrinos sulčių;
• 1 česnako skiltelės;
• druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga
Į dubenį, kuriame gaminsite humusą, suberkite avinžirnius kartu su skardinėje esančiu skysčiu.
Ant avinžirnių suberkite visus likusius ingredientus ir viską labai gerai sutrinkite maisto smulkintuvu, kad neliktų gumulėlių.
Štai ir viskas. Skanaus!
Patarimai
• Humusą galite naudoti, kaip užkandį prie šviežių daržovių, sumuštinių pertepimui ar kaip padažą kepsniams.
• Į gautą bazinę humuso masę galite įdėti įvairių priedų, kurie kaskart suteiks vis kitų skonių.
Papildomai naudokite:
• fetos sūrį ir šviežius mėtos lapelius;
• virtus burokėlius;
• saulėje džiovintus pomidorus, bazilikus ir kietąjį sūrį.