2019-10-30 1422 Peržiūros

Kaip ir kiekvienais metais pirmosiomis lapkričio dienomis automobilių servisus užplūsta gyventojai, kuriems tenka pralaukti ne tik ilgas eiles, bet ir už reikalingas paslaugas sumokėti nemažus pinigus. „Kalba vilniečiai“ nutarė palyginti skirtingų automobilių servisų kainas, kurių jie prašo už padangų keitimo darbus.

Kainos svyruoja

„Kalba vilniečiai“ praėjusios savaitės pabaigoje paskambino į 8 Vilniuje veikiančius automobilių servisus ir pasiteiravo, už kokią kainą jie vykdo padangų keitimą. Daugiausia kartų pasitaikęs kainos pasiūlymas siekė nuo 30 iki 35 eurų, priklausomai nuo padangų dydžio ir nuo to, ar automobilio ratų ratlankiai yra lieti ar geležiniai.

„Toptis“ automobilių servise, įsikūrusiame Verkių gatvėje, už padangų su lietais ratlankiais keitimą prašoma 35, o geležinių – 30 eurų suma, nepriklausomai nuo ratų dydžio. Panašių sumų jūsų gali paprašyti ir R2L autoservise, Justiniškių gatvėje ­– 30 eurų 16 ir 17 dydžio padangų keitimui. Tokia pat suma prašoma ir Fabijoniškių servise, S. Neries gatvėje.

„Martonas“ automobilių remonto dirbtuvėse, esančiose Kalvarijų gatvėje, 16 dydžio padangų keitimas gali atsieiti 34, 17 dydžio ­– 38 eurus. Į šią kainą nėra įskaičiuotas svarelių mokestis.

O štai mažiausią kainą už pakeistas padangas galite sumokėti Autorigekoje, Ateities gatvėje ir Visorių gatvėje esančiuose objektuose. Pirmajame už pakeistas automobilio padangas  prašoma nuo 29 iki 31 euro. Antrajame ­– 25-30 eurų, priklausomai nuo padangų dydžio.

Brangiausia vieta iš visų autoservisų, į kuriuos buvo paskambinta, yra „Kemi“ autoservisas. Čia už 16 dydžio padangas prašoma 40, o už 17 dydžio – 43 eurų.

Aplinkosaugininkai prašo sąmoningumo

Automobilių padangų keitimo metu aplinkosaugininkai tikisi vairuotojų ir automobilių savininkų sąmoningumo. Kiekvienais metais atsiranda gyventojų, nepasirūpinančių tinkamu nebereikalingų padangų likvidavimu. Po padangų keitimo sezono daug padangų aptinkama ne tik greta miškų takelių, bet ir šalia buitinių atliekų konteinerių.

Už tokius ir panašius gamtai kenkiančius veiksmus neatsakingiems gyventojams gresia nuo 30 iki 90 eurų bauda už kiekvieną padangą, o už aplinkai padarytą žalą gali tekti papildomai susimokėti dar 44 eurų dydžio sumą.

Pagal galiojančius teisės aktus, padangas autoservisas nemokamai privalo priimti tik tuo atveju, kai naujos padangos perkamos autoservise. Tais atvejais kai montuojamos kliento pateiktos padangos, autoservisas gali imti mokestį už paliekamų padangų utilizaciją .