2025-12-11 130 Peržiūros
imbieriniai sausainiai

Kai šventinis stalas kvepia cinamonu ir imbieru, namai akimirksniu tampa jaukesni. Šie kalėdiniai imbieriniai sausainiai puikiai tinka dekoruoti – tvirti, dailios formos ir gardūs net be glajaus. 

Ingredientai: 

  • 100 g sviesto 
  • 120 g cukraus 
  • 1 kiaušinis 
  • 3 v.š. medaus ar sirupo 
  • 1–2 a.š. imbiero 
  • 1 a.š. cinamono 
  • žiupsnis gvazdikėlių 
  • 1 a.š. sodos (ar 2 a.š. kepimo miltelių) 
  • ~300–380 g miltų 

Gaminimas 

Išsukite sviestą su cukrumi, tuomet įmaišykite kiaušinį ir medų (ar sirupą). 

Sudėkite prieskonius ir sodą (arba kepimo miltelius), po truputį berkite miltus – tešla turi būti tvirta ir kočiojama. 

Tešlą atšaldykite 30–60 min., iškočiokite 3–5 mm storio, išspauskite norimas formas. 

Kepkite 175–180°C temperatūroje ~8–10 min. (kol krašteliai lengvai paruduos). 

Patarimas dekoravimui 

Sausainius visiškai atvėsinkite – tuomet glajus ar šokoladas gražiai laikysis, o raštai nevarvės.