Sukate galvas, kaip panaudoti braškes? Siūlome pasigaminti naminį braškių limonadą, kuris ir puikiai atgaivina, ir tiks prie grilio patiekalų, o mažieji smaližiai prašys dar ir dar.
Jums reikės:
• 300 g braškių;
• 1 citrinos;
• 2 v. š. medaus;
• 1 l gazuoto vandens;
• ryšulėlio mėtų;
• ledukų.
Paruošimo eiga
- Nuplaukite braškes ir nuskabykite kotelius.
- Išspauskite citrinos sultis ir nutarkuokite citrinos žievelę.
- Į indą suberkite braškes, citrinos žievelę bei mėtų lapelius (pagal norimą skonį), supilkite citrinos sultis ir medų bei viską gerai sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
- Gautą braškių, medaus, citrinų ir mėtų masę perkoškite per sietelį, jei norite, kad limonadas turėtų mažiau nuosėdų ir būtų malonesnės konsistencijos.
- Į ąsotį, pagal poreikį, suberkite ledukus, supilkite gazuotą vandenį ir braškių masę bei viską gerai išmaišykite.
- Patiekimui naudokite mėtų lapelius ir braškių griežinėlius.
Skanaus!