2019-12-13 1096 Peržiūros
„Mano BŪSTO“ avarinės tarnybos darbuotojai pasiruošę padėti gyventojams ir per šventes. 

Šventiniu laikotarpiu visi norime bent trumpam pamiršti visus vargus ir maloniai praleisti laiką su savo artimaisiais ir šeima. Tačiau, ką daryti, jei trūko vamzdis ar sutrinka daugiabučio namo šildymo sistema? Įmonės „Mano BŪSTAS“ avarinė tarnybos komanda pasiruošusi padėti ne tik bet kuriuo paros metu, bet ir šventiniu laikotarpiu.

Pasiekiami visą parą

Per šventes avarinės darbuotojai budi taip pat kaip ir eilinėmis darbo dienomis. „Šventiniu laikotarpiu dirbs visos mūsų pajėgos. Darbuotoją išleidžiame atostogauti tik tada, kai yra kam jį pavaduoti. Šventinis laikotarpis – ne išimtis“, – teigia „Mano Būsto priežiūros“ vykdantysis direktorius Julius Žilinskas.

Avarinė tarnyba laukia iškvietimų visą parą ir yra paruošusi visą įrangą, reikalingą gedimams šalinti. Vieni budi naktį, o ryte darbuotojų pamainos keičiasi. Daugiabučių, kuriuos prižiūri „Mano BŪSTAS“ gyventojai gali drąsiai kreiptis pagalbos bet kuriuo paros metu, net ir per šventes.

„Jei jūsų daugiabutyje netikėtai įvyksta avarija, galite apie tai pranešti trimis būdais. Pirma, skambinti „Mano BŪSTO“ klientų aptarnavimo centro numeriu 8 700 55 966, antra, pranešti apie įvykį per mobiliąją programėlę „eBŪSTAS“, trečia, tinklalapyje www.ebustas.lt rasti live chat skiltį ir parašyti, kas nutiko“, – informavimo apie nelaimę ar gedimą būdus vardija „Mano BŪSTO“ klientų aptarnavimo centro vadovė Neringa Miškinienė.

Iškvietimus lemia oro sąlygos

Žiemą daugiabučiuose ištinkančias bėdas labiausiai lemia šaltukas, staiga nukritusi lauko oro temperatūra. „Žiemą daugiausiai gauname avarinių pranešimų, susijusių su kanalizacija. Šaltuoju metų laikų padažnėja iškvietimų dėl užšalusių vamzdynų, kai staiga nukrenta oro temperatūra, padaugėja vamzdynų įtrūkimų. Po švenčių dažniau esame kviečiami dėl užsikimšusių šiukšlių šalintuvų“, – dažniausiai pasitaikančias problemas vardija J. Žilinskas.

Prieš metus šventinių laikotarpiu, nuo gruodžio 24 iki 31 dienos, Vilniaus daugiabučiuose daugiausiai gedimų būta šalto vandens ir nuotekų sistemoje – pernai užregistruota 160 tokių avarinių pranešimų. Taip pat neretai sutrikdavo vidaus elektros tinklai – avarinė tarnyba registravo 72 tokios rūšies gedimų pranešimus. Susumavus visus registruotus ir įvykdytus avarinės tarnybos darbus, per praėjusias Kalėdų šventes Vilniuje buvo 308 avariniai įvykiai.

Anot avarinės tarnybos darbuotojų, šventinis laikotarpis yra labai nenuspėjamas: „Būna, kad šventiniu laikotarpiu gauname mažiau iškvietimų nei įprastai. Prieš keletą metų net yra buvę, kad sausio pirmąją negavome nei vieno iškvietimo. Nepaisant to, visada esame pasiruošę padėti ir pakilti nuo Kalėdų stalo, jei daugiabučių gyventojus ištiko bėda!“.