Vasarą norisi kažko lengvo, gaivinančio ir maistingo? Siūlome pasigaminti traškias ir maloniai saldžias arbūzų salotas.
Jums reikės:
• 100 g lapinių salotų;
• 400 g arbūzo;
• 200 g fetos arba halumio sūrio;
• 1 vnt. žalios citrinos;
• mėtų lapelių;
• druskos ir pipirų;
• alyvuogių aliejaus.
Paruošimo eiga
• Salotų lapus supjaustome, pagardiname druska, pipirais ir apšlakstome pusės citrinos sultimis.
• Jei naudosite halumio sūrį, tuomet jį supjaustykite norimo storio riekelėmis ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Jei naudosite fetos sūrį, jį paprasčiausiai susmulkinkite.
• Iš arbūzų išimkite sėklytes ir supjaustykite norimo dydžio kubeliais.
• Dabar metas viską sujungti. Ant salotų lapų dėkite arbūzo kubelius, sūrį, mėtų lapelius, viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir metas ragauti.
Skanaus!